Noile investiții în infrastructura Spitalului Clinic de Boli Infecțioase

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Noi investiții au fost anunțate, pentru dotarea spitalului cu cea mai mare unitate ambulatorie din România.

Un nou proiect de hotărâre vizează alocarea sumei de 1.768.000 de lei pentru realizarea unor investiții în infrastructura Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, unitate medicală subordonată Consiliului Județean.

În ceea ce privește aparatura medicală ce urmează a fi achiziționată, în cadrul proiectului de investiții în infrastructura spitalului, aceasta cuprinde:

● Un ecograf ginecologic a cărui importanță este dată de faptul că ecografia constituie principala metodă de investigație imagistică în evaluarea anatomiei fetale și a dezvoltării normale sau anormale a fetusului și singura metodă eficace de screening prenatal;

● O combină (Unit) ORL cu accesorii, aceasta oferind medicului posibilitatea de diagnosticare și de tratament pentru afecțiunile urechilor, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare și a sinusurilor, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

● Pentru monitorizarea funcțiilor vitale pe durata spitalizării pacienților cu diferite patologii care dezvoltă, în mare parte, și o patologie infecțioasă, Consiliul Județean va finanța suplimentarea monitoarelor din fiecare secție a spitalului.

Sumele alocate vor acoperi și costurile unei stații de vacuum medical, utilizarea sistemului centralizat de vacuum reducând semnificativ riscul infecțiilor nosocomiale.

Conform autorităților, un astfel de aparat ultraperformant va fi utilizat pentru aspirația fluidelor și secrețiilor în secțiile de anestezie și terapie intensivă, și în salon, la patul pacientului. Tot pentru combaterea infecțiilor și pentru reducerea riscurilor de răspândire prin dezinfecție la nivel înalt vor fi achiziționate nebulizatoare, pentru dezinfecția aerului în toate încăperile spitalului și ale ambulatoriului integrat.

La capitolul infrastructură, una dintre noile investiții ce urmează a fi finanțate din bugetul Consiliului Județean o constituie amenajarea spațiilor de Monitorizare Gravide, cu modificarea proiectului de Extindere funcțională a secției de Terapie Intensivă și modernizarea spațiilor ce găzduiesc Camera de Gardă, aceasta funcționând, în prezent, ca o unitate de primiri urgențe. Crearea condițiilor optime de funcționare a tuturor saloanelor de Terapie Intensivă va genera efecte pozitive pe toate palierele, anual fiind tratați în acest sector peste 360 de pacienți, din care aproximativ 50% sunt în stare critică, cu funcțiile vitale afectate.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x