Etapă nouă finalizată, pentru realizarea drumului de acces spre Tetarom V

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
În cursul acestei săptămâni a fost desemnat câștigătorul contractului de aproape 900.000 de lei fără TVA, ce va întocmi documentația tehnico-economică și va oferi asistență tehnică, pentru realizarea drumului de acces spre Parcul Industrial Tetarom V.

Consiliul Județean Cluj a anunțat în cursul acestei săptămâni câștigătorul licitației pentru contractarea serviciilor de elaborare a documentației tehnico-economice și a asistenței tehnice, în vederea realizării drumului de acces spre Tetarom V.

Firma câștigătoare a licitației este DP CONS SRL, valoarea contractului fiind de 898.000 lei, fără TVA.

Drumul de legătură va avea o lungime de peste 2 km, cu un pod de aproximativ 200 de metri peste râul Arieș.

Infrastructura de acces spre viitorul Parc Industrial Tetarom V presupune realizarea unei conexiuni între Drumul Național DN 15 și parc, respectiv a unei conexiuni cu Autostrada A3 – Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea. Astfel, drumul de legătură va avea o lungime de aproximativ 2.25 km, cu un pod de circa 200 de metri peste râul Arieș, la care se adaugă bretelele de acces la autostrada A3.

Aceste servicii sunt finanțate din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Realizarea obiectivului de investiții drum de acces în Parcul Industrial Tetarom V, pentru care au fost contractate serviciile de elaborare a documentațiilor tehnico-economice şi asistenţă tehnică, respectiv studiul de fezabilitate, documentație pentru autorizarea executării lucrărilor, documentație tehnică de execuție și asistență tehnică aferentă, este finanțată din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr.172/2018 a fost aprobat un contract de asociere între Județul Cluj, Municipiul Câmpia Turzii și Comuna Luna, în vederea realizării Parcului Industrial Tetarom V din Luna, pe o suprafață de aproximativ 115 hectare.

Conform autorităților județene, decizia realizării unui nou parc industrial în partea sudică a Clujului a fost luată atât ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru inițierea sau dezvoltarea de afaceri în zonă cât și a dorinței Consiliului Județean de a impulsiona dezvoltarea acestei regiuni și de a oferi locuitorilor din municipiile Turda și Câmpia Turzii precum și celor din localitățile limitrofe posibilitatea obținerii unui loc de muncă.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x