EvenimenteŞtiri

Noaptea Albă a Filmului Românesc revine la București și Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Se împlinesc zece ani de când, în fiecare toamnă, Noaptea Albă a Filmului Românesc revine și își ține spectatorii la cinema o noapte întreagă.

Noaptea Albă a Filmului Românesc revine, cu cea de-a 10-a ediție. Evenimentul va avea loc pe 20 septembrie în București și Cluj-Napoca și va aduce peste 35 de filme, unele în avanpremieră națională.

Ediția aniversară le oferă cinefililor șansa de a viziona, în avanpremieră, câteva dintre cele mai importante filme ale toamnei, dar și de a recupera, pe ecran mare, producții lansate în ultimul an. Povești din culise vor afla chiar de la actori și realizatori, care vor discuta cu publicul la finalul unora dintre proiecții.

Nu lipsesc din programul nopții albe La Gomera, un policier care poartă semnătura inconfundabilă a lui Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov și Catrinel Marlon pe afiș, Parking, povestea de dragoste pasionantă a unui emigrant român cu o cântăreață spaniolă, regizată de Tudor Giurgiu și filmată în Spania, Cap și pajură (r. Nicolae Constantin Tănase), un film provocator despre prejudecăți și discriminare, bazat pe fapte reale și cu Florin Salam în distribuție, Să nu ucizi (r. Gabi-Virginia Șargă, Cătălin Rotaru), inspirat de un scandal care a cutremurat sistemul sanitar acum câțiva ani.

Subiecte dificile ating și Alice T. (r. Radu Muntean), drama unei adolescente care rămâne însărcinată, cu Andra Guți într-un rol distins cu premiul de interpretare la Locarno, și Moon Hotel Kabul (r. Anca Damian), cu Florin Piersic Jr. și Ofelia Popii, în care un jurnalist investighează moartea suspectă a unei traducătoare în Afganistan.

Hitul românesc al anului 2018, Moromeții 2 (r. Stere Gulea), vizionat de un număr record de spectatori, poate fi (re)văzut și el pe ecran mare pe 20 septembrie, alături de comedii recente, documentare precum Distanța dintre mine și mine – emoționanta incursiune în viața unei scriitoare unice, Nina Cassian, semnată de Mona Nicoară și Dana Bunescu, scurtmetraje noi din selecția TIFF 2019 și filme aflate la prima întâlnire cu publicul.

Locațiile în care vor rula filmele.

În Capitală, filmele vor rula în locații precum Cinema Elvire Popesco, Amfiteatrul TNB, Cinema Muzeul Țăranului – Open Air, J’ai Bistrot, Apollo 111, Pavilion 32 (Goethe Institut), Rezidența Scena9, Fabrica Gastropub. În Cluj, proiecțiile sunt programate la Cinema Victoria.

Pentru detalii, puteți accesa următorul link, înspre pagina de facebook a evenimentului.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x