“Follow me” este proiectul câștigător al concursului Lights ON Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Proiectul câștigător al concursului Lights ON Cluj-Napoca este “Follow me” de Petra Popa.

Lights ON, singurul concurs de concepte și idei pentru iluminatul festiv din România, aflat la cea de-a 5-a ediție în Cluj-Napoca, a fost câștigat de Petra Popa din Timișoara, creatoarea proiectului “Follow Me”. Premiul constă în acordarea sumei de 1.000 de euro și în implementarea soluției propuse de aceasta, în Parcul Primăverii din cartierul clujean Mănăștur.

Concursul a fost lansat în 21 august, iar înscrierile s-au făcut până în 15 septembrie, după care în 16 septembrie juriul s-a întrunit pentru a dezbate planșele primite. Juriul care a desemnat soluția câștigătoare a fost alcătuit din Daniel Dranca (șeful biroului “Iluminat Public și Eficiență Energetică” al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca), Gabriel Aldea – fotograf (Komiti), Daniela Maier (președintele Ordinului Arhitecților din România – filiala Transilvania și fondatorul Scenei Urbane), Sonia Borș-Oprișa, vicepreședintele Asociației Peisagiștilor din România – filiala Nord-Vest și Daniel Popescu, directorul artistic al inițiativei Lights ON Romania. Aceștia au luat în calcul toate planșele depuse, niciuna nefiind descalificată, și au apreciat, în primul rând, caracterul original, sustenabilitatea proiectelor tradusă în posibilitatea nu doar de replicare în anii următori, ci și de reutilizare în alt spațiu, precum și fezabilitatea din punct de vedere tehnic. Astfel, dintre cele trei proiecte depuse, “Follow Me” a fost desemnat cel câștigător. Soluția câștigătoare se încadrează în bugetul de implementare de 71.000 lei + TVA, implementare de care se va ocupa ulterior autoritatea publică.

În anii trecuți, soluțiile câștigătoare alese de juriu au fost “Swing with Light” – 2018 – Piața Avram Iancu (soluție care va prinde viață anul acesta), Snowballs – 2015 – Piața Mihai Viteazu, Forest Spirits – 2016 – strada Mihail Kogălniceanu și Beatrix – 2017 – bulevardul Eroilor.

Perdeaua de beculețe care împodobește peisajul în zona Pieței Muzeului este una dintre moștenirile acestui proiect. Soluția tehnică provine din concursul Lights ON – ediția din 2016.

Organizată de Asociația Daisler și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, competiția a avut scopul de a găsi soluții pentru iluminatul festiv al Parcului Primăverii din municipiu, tema acestei ediții fiind conștientizarea.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x