Taximetrele vor fi dotate cu POS și vor avea minim Euro 5

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
La începutul lunii octombrie a avut loc dezbaterea publică ce a avut ca temă transportul în regim de taxi din Cluj-Napoca.

Taximetrele din Cluj-Napoca vor fi dotate cu POS și vor avea norma minimă de poluare Euro 5. Aceste prevederi au fost stabilite la dezbaterea publică cu privire la aprobarea studiului de specialitate în ceea ce privește stabilirea numărului maxim de autorizații de taxi, a numărului maxim de autorizații pentru perioada 2020-2025 și a Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Cluj-Napoca.

În urma dezbaterii publice au fost stabilite următoarele propuneri pentru taximetrele din Cluj, care vor fi înaintate spre aprobare Consiliului Local:

● numărul maxim de autorizații de taxi este de 2.500;

● 31 de autorizații de taxi vor fi acordate pentru mașini electrice;

● începând din 2021, toate mașinile care desfășoară activitate de taximetrie vor trebui să fie dotate cu POS, iar din 2022 norma minimă de poluare care trebuie să fie asigurată de autovehiculele destinate transportului local în regim taxi este Euro 5.

Proiectele de modernizare a străzilor, dar și noile dezvoltări urbanistice ale municipiului trebuie să conțină inclusiv realizarea de stații de încărcare pentru mașini electrice. În prezent, în Cluj-Napoca există cinci astfel de stații de încărcare în următoarele zone: Piața Mihai Viteazul, Piața Ștefan cel Mare, Baza Sportivă Gheorgheni, Sala Polivalentă (parking subteran) și Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Lomb (parking subteran).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x