Târgul de Meserii 2019: Companii de top din Cluj caută meseriași

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Meseriașii și tinerii absolvenți care își doresc o carieră în domenii la mare căutare pe piața muncii sunt invitați la o nouă ediție a Târgului de Meserii, programat să aibă loc vineri, 18 octombrie.

Târgul de Meserii 2019 va avea loc vineri, 18 octombrie, între orele 10:00 și 18:00, în Sala Transilvania a Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Industria românească se află în prezent în plină criză a forței de muncă, astfel încât salariile din domeniu au devenit foarte competitive, în timp ce condițiile de muncă sunt incomparabil mai bune decât cele din urmă cu 30, 20 sau chiar 10 ani, datorită investițiilor majore făcute de companii în automatizare și îmbunătățire.

Astfel, meseriașii aflați în căutarea unui loc de muncă vor putea alege din peste 250 posturi disponibile imediat, oferite de reprezentanți ai 15 companii, dintre cei mai mari angajatori din Cluj și județele învecinate. Pe lângă oportunitățile de angajare la fața locului, se vor face înscrieri pentru interviuri ulterioare, iar companiile oferă și programe de practică sau de internship.

Cele mai multe oferte sunt pentru candidați cu studii medii, în domeniile tehnic, industrial sau alimentație.

„Participanții vor putea descoperi ce presupun în practică diverse domenii de activitate și meserii cu profil tehnic, în timp ce companiile vor putea să își acopere deficitul de forță de muncă cu care se confruntă în acest moment industria în ansamblul ei. E important să știm că «industrie» nu mai înseamnă astăzi muncă fizică grea, iar condițiile de lucru sunt net superioare, datorită avansului tehnicii. Din cauza crizei prelungite de forță de muncă, și salariile din acest domeniu au crescut semnificativ – este cu adevărat o opțiune de viitor!”, spune Bogdan Herea, președintele Clubului Francofon de Afaceri din Cluj.

Participanții la târg vor putea și asista la prezentările unor povești de succes susținute de companiile expozante și vor beneficia de un stand de consiliere gratuită în carieră, pentru a-și găsi o opțiune de viitor adaptată propriilor pasiuni, dorințe, dar și abilităților și nivelului de cunoștințe de specialitate.

În plus, Târgul de Meserii 2019 va continua dialogul dintre actorii implicați în promovarea învățământului tehnic și a carierei în industrie: liceenii din învățământul tehnic, tineri care vor să studieze pentru o asemenea carieră, instituțiile școlare și autoritățile din domeniul educațional. Întâlnirile acestora cu prilejul evenimentului din 18 octombrie reprezintă un dialog esențial pentru a găsi soluții comune, pe termen lung, care să rezolve problema cronică a lipsei de forță de muncă din industria românească.

Târgul de Meserii este un eveniment anual, care promovează învățământul profesional și tehnic din regiunea Clujului și încurajează descoperirea practică a diverselor domenii și meserii, de către tinerii aflați în căutarea unei vocații.

Evenimentul este adresat elevilor de liceu, absolvenților, studenților, meseriașilor, unităților de învățământ profesional și tehnic, precum și firmelor și companiilor private interesate de personal calificat.

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) reprezintă singura rețea de business francofonă din regiunea Cluj. Obiectivele generale ale C.FAC sunt să contribuie la dezvoltarea economică în regiunea Cluj și să faciliteze ocuparea forței de muncă în Transilvania.

Firmele participante sunt: Michelin, Auchan, De Longhi, Energom, Electrogrup, Pfeiffer Vacuum, Sanex, ATP Motors, Cora, Compexit, Hidroserv, Panemar, Pralina, Sunimprof Rottaprint și Ulma Packaging. Evenimentul este organizat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x