Film – Joker; Joker – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● Joker este unul dintre cele mai bune și controversate filme ale anului, fiind primit și vizionat cu mare interes peste tot în lume.

● Cinefilii au motive să meargă la cinema. De când a apărut pe marile ecrane, Joker a reușit să facă săli pline și să stârnească interes. Fie că este aclamat, iubit sau displăcut, filmul reușește să stârnească senzații și să se facă de neuitat.

● Din distribuția filmului fac parte: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen. Todd Phillips semnează regia.

sursa video: youtube
Imaginea și muzica excelentă din Joker se completează și se sincronizează perfect.

Joker este filmat frumos, interesant. De la cadrele foarte strânse, până la cele de ansamblu, toate au un rol precis și sunt de efect. Pe lângă aceste modalități de filmare, sunt de remarcat și cele câteva momente de slow-motion (n.r. mișcare cu încetinitorul). Aceste scene sunt foarte puternice; apar în momente cheie și imprimă o stare de gravitate momentului. De asemenea, muzica ce însoțește aceste imagini este puternică, gravă, memorabilă. De astfel, în Joker, imaginea și coloana sonoră merg mâna în mână. Ambele se completează și se potențează reciproc, pentru un efect captivant. Totul este sincronizat perfect.

Viziunea asupra lumii, în această realizare cinematografică, este pesimistă, plină de injustiție și nefericire.

Pe lângă partea tehnică, bine realizată, la o imagine de calitate contribuie și decorul și atmosfera. Felul în care este surprinsă realitatea în Joker dă fiori. Lumea aici este sumbră și murdară, plină de nefericire. Zâmbetul și bucuria sunt doar de fațadă. Nefericirea este o constantă. Oamenii par normali și funcționali, dar ascund înăuntru o lume de durere. Toată această reprimare a adevăratelor sentimente, și lipsa unor prieteni adevărați sau terapeuți buni, pot să ducă la rezultate dezastruoase. Asta se poate vedea în povestea straniului personaj Joker.

Momentele de violență șochează, sunt bine jucate și pot da naștere la reacții neașteptate.

Joaquin Phoenix face un rol memorabil. Actorul este excepțional în rolul personajului cu probleme mintale, singuratic și cu izbucniri violente. Râsul și nebunia sunt la extrem, dar nu par forțate. Momentele de violență șochează, sunt bine jucate și pot da naștere la reacții neașteptate. Pe de o parte, comportamentul personajului este condamnabil, pe de altă parte se poate empatiza cu el. Realizatorii și Joaquin Phoenix au găsit modalitatea perfectă de a-l face pe Joker apreciat. În ciuda problemelor evidente cu care se confruntă și a felului în care totul se termină, personajul rămâne credibil și emblematic.

Joker este un film straniu, captivant și fascinant, ce merită cu prisosință o vizită la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x