De interesŞtiri

Proiect pilot, pentru colectare selectivă cu acces pe baza de cartelă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
La Cluj-Napoca a fost demarat un proiect pilot, ce presupune utilizarea unor platforme de colectare selectivă, cu acces pe baza de cartelă.

În municipiul Cluj-Napoca a fost dată în folosință prima platformă subterană pentru colectare selectivă cu acces pe baza de cartelă, a anunțat primăria.

Aceasta face parte din proiectul pilot demarat de Primăria Cluj-Napoca, pentru 12 puncte gospodărești din municipiu, la care sunt arondate 33 asociații de proprietari.

Sistemul permite imclusiv monitorizarea și avertizarea cu privire la gradul de umplere al containerelor.

Conform autorităților, proiectul presupune instalarea unui sistem de acces pe bază de cartelă pentru persoanele arondate punctului gospodăresc. Acest sistem permite de asemenea monitorizarea și avertizarea cu privire la gradul de umplere al containerelor, pentru intervenții prompte din partea operatorului de salubritate.

Până la finalul lunii vor fi funcționale toate cele 12 puncte gospodărești testate în această primă etapă. Vor beneficia de sistem 33 de asociații de proprietari arondate, cu un număr mediu de 150 de utilizatori.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat că a fost testat modul de funcționare al acestui sistem la platforma subterană de pe strada Observatorului, nr. 11.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x