Lifestyle

Film – Scapă cine poate; Ready or not – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● Ready or not, tradus în românește Scapă cine poate, este o dramă horror modernă. Povestea are ceva din clasicul stil de groază, dar și accente de modernitate.

● Scapă cine poate este un film horror, simplu dar elegant, cu momente clare de groază dar și scene interesante de acțiune.

● Din distribuția filmului fac parte: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O’Brien, Henry Czerny, Andie MacDowell, Melanie Scrofano, Kristian Bruun, Nicky Guadagni, Elyse Levesque. Matt Bettinelli-Olpin și Tyler Gillett semnează regia.

sursa video: youtube
Fără substratul satanic, această realizare cinematografică ar putea trece drept film de acțiune fantastic.

Scapă cine poate este un horror accesibil tuturor, fără mari spaime. Totuși, câteva scene sunt destul de înspăimântătoare sau dezgustătoare, pentru a intra în categoria film de groază. Fără substratul satanic, această realizare cinematografică ar putea trece drept film de acțiune fantastic. Tot ceea ce se prezintă este credibil, până la un punct. Povestea este presărată cu de toate: iubire, prietenie, ură, trădare, resemnare, tradiții și modernitate.

Imaginea nu este de cea mai bună calitate. Coloana sonoră este foarte potrivită.

Dacă povestea este destul de bună, nu același lucru se poate spune despre imagine. De prea multe ori, scenele fixe sunt deranjante. Acest fapt apare din cauza unor mișcări incoerente ale camerei. Impresia generală, în ceea ce privește imaginea, este aceea că sunt folosite echipamente pentru imagine de slabă calitate, fără stabilizator. În afară de aspectul tehnic, cel vizual este destul de ofertant. Partea frumoasă și luxoasă se îmbină interesant cu cea urâtă, horror.

Coloana sonoră este foarte bună. Muzica însoțește perfect povestea. Scenele mai intense au parte fie de muzică puternică, fie de liniște deplină pe fundal. Ambele modalități de realizare contribuie la sporirea senzațiilor. În rest, muzica sună foarte bine și are un rol important în film.

Actorii sunt buni și fac roluri credibile.

Actrița din rolul principal este ca o gură de aer proaspăt în nebunia din Scapă cine poate. Samara Weaving face un rol credibil și interesant. Transformarea ei începe de la o mireasă temătoare și dornică să placă familiei alesului inimii. Când se vede nevoită să lupte pentru propria supraviețuire însă, ea devine altceva. Această evoluție este bine construită și redată. Felul în care joacă, și interacțiunea cu celelalte personaje este interesant de urmărit.

Scapă cine poate merită o vizită la cinema pentru poveste și actori, dar nu merită pentru imagine.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x