Vinuri pe alese și preparate gourmet pentru clujeni, la RO-Wine 2019

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
RO-Wine 2019 a debutat sâmbătă, 26 octombrie. Primul etaj de la Chios Social Lounge este populat la această oră cu standuri pline cu sticle de vin și pahare strălucitoare ce așteaptă să fie umplute.

La fel ca anul trecut, organizatorii evenimentului, Marinela V. Ardelean și Liviu Popescu, au adus la RO-Wine 2019 o selecție foarte variată de vinuri. Pe lângă atracția principală, la eveniment se mai poate degusta și pâine gourmet sau brânzeturi ce completează experiența degustării. De asemenea, reprezentanții cramelor și a distribuitorilor de vinuri sunt o companie plăcută, având de fiecare dată sfaturi pentru cei interesați să asculte.

„Pentru mine RO-Wine Cluj are și o latură cumva emoțională mai ridicată.” – Marinela V. Ardelean, co-organizator eveniment.

Cu o experiență vastă în domeniu și numeroase premii câștigate atât pe plan intern cât și internațional, Marinela V. Ardelean este partea „artistică” a RO-Wine.

Marinela V. Ardelean, co-organizator RO-Wine Cluj

„Pentru mine personal este mereu o emoție, pentru că e ca o întoarcere acasă, având în vedere că sunt din Maramureș. Așadar, pentru mine RO-Wine Cluj are și o latură cumva emoțională mai ridicată. Sunt foarte bucuroasă că pot să aduc acest concept, acest festival, acest eveniment împreună cu colegii mei, într-un loc pe care eu îl simt mai mult ca oriunde acasă.” a declarat Marinela V. Ardelean, la debutul celei de-a doua ediții.

Standul lui Nicolai Tand a fost luat cu asalt încă din primele momente.

Chef Nicolai Tand este prezent la RO-Wine 2019 cu un stand foarte atractiv, cu pâine gourmet. Pe lângă sortimentele de pâine, el mai oferă și alte gustări, care însoțesc în mod fericit experiența.

Nicolai Tand ne-a povestit ce a adus la eveniment: „Am adus la RO-Wine pâine în primul rând, de la mine, pentru că e pâine fantastică. Și după aceea mă gândeam că pe lângă pâine, vin, mai trebuie ceva. Am mai adus niște slănină de casă, niște brânză de la Ilie prietenul meu din copilărie, niște zacuscă de la doamna de pe marginea drumului de unde am găsit, am gem de casă de afine, adică numai lucruri bune. Și am găsit aici la Cluj niște parizer tare bun. Am aici oameni care m-au sfătuit. Doar așa un pic, niște lucruri ca să degustăm mai bine.”

Chef Nicolai Tand

Ambasadorul evenimentului, Nicolae al României, alături de soția Alina-Maria, s-au alăturat și de această dată evenimentului. Printre participanți s-au numărat și clujenii de la Masterchef, Paul Siserman și Silviu Chelaru.

Nicolae al României și soția Alina-Maria
Ca o noutate, la RO-Wine 2019 s-a alăturat Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA).

Hora este o organizație care își dorește să redefinească industria ospitalității din România. Înființată în urmă cu șase ani, organizația își propune inclusiv să încurajeze investițiile în acest domeniu.

„Legătura cu RO-Wine este foarte simplă. E un context favorabil pentru a crea discuții și pentru a dezvolta reprezentativitatea organizației și în Cluj, în oraș și în județ. Liviu Popescu, unul dintre co-organizatorii RO-Wine este și membru fondator al HORA. Astfel că am considerat că este o oportunitate bună să venim să vorbim și aici, să știe și clujenii ce facem noi în organizație, ce ne-am propus, cum ne-am dezvoltat, cum am crescut. Cel mai important este să fim cât mai mulți, într-o misiune comună.” a declarat Anita Panait, director executiv HORA.

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania are loc în acest weekend la Cluj, la Chios Social Lounge. Cei care vor să guste vinuri și preparate gourmet într-o companie plăcută o mai pot face azi până la ora 20:00 și mâine, între orele 12:00 – 20:00.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x