Evenimente

RADAR aduce inteligența artificială (AI) în expoziții satelit în București

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
RADAR (Romanian Artists Developing Alternative Realities), festivalul de new media art care va avea loc între 1 și 3 noiembrie, aduce manifestările artistice ale inteligenței artificiale (AI) în expoziții satelit prin București.

Creațiile AI vor putea fi urmărite pe ecranele LED din Centrul Vechi și din alte nouă intersecții importante din Capitală, dar și pe ecranele din stațiile de metrou până la finalul festivalului.

Expozițiile satelit RADAR vor prezenta în premieră un set de vizualuri realizate printr-o tehnică inedită de artă generativă. Această tehnică folosește puterea rețelelor neuronale artificiale pentru a sintetiza imagini și animații deosebite. Din punct de vedere artistic, publicul bucureștean va face cunoștință cu un nou tip de estetică vizuală, emergentă din specificitățile inteligenței artificiale (AI). Pe de altă parte, din punct de vedere tehnologic, va fi o ocazie unică de a observa rezultatele concrete ale unui experiment realizat in-house cu rețele neuronale de tip GAN și un set de 35.000 de postere grafice din care să învețe.

Cei ce își doresc să afle mai multe despre aplicabilitatea inteligenței artificiale în artă, dar și despre scena de new media art din România, pot vizita RADAR între 1 și 3 noiembrie, la Uzina Electrică Filaret.

Biletele sunt disponibile pe online la prețul de 35 lei. Elevii și studenții beneficiază de reducere de 50%. Mai multe detalii despre eveniment pe pagina de Facebook.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x