EvenimenteŞtiri

GreenTech Film Festival 2019, pentru publicul din București și Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
GreenTech Film Festival 2019 – opt zile cu proiecţii de film documentar, expoziţii, dezbateri şi ateliere pentru publicul din Bucureşti şi Cluj-Napoca.

GreenTech Film Festival 2019 – platforma de educaţie care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii – revine în luna noiembrie 2019 cu o nouă ediţie dedicată publicului din Bucureşti şi Cluj-Napoca.

sursa video: youtube

● Evenimentele incluse în programul celei de-a treia ediţii de la Bucureşti se desfăşoară în perioada 11 – 17 noiembrie, în locaţiile Park Lake Shopping Center (zona main square şi cinema), ARCUB (Sala Mare) şi Seneca Anticafe.

● Acestea vor fi urmate de o ediţie specială organizată în Cluj-Napoca, la Cinema Dacia, în ziua de vineri, 22 noiembrie.

Ediţia din acest an se desfăşoară cu sprijinul ambasadelor ţărilor nordice.

Ediţia din acest an se desfăşoară cu sprijinul ambasadelor ţărilor nordice – Suedia, Norvegia şi Finlanda – lideri europeni în materie de inovație, implementarea de politici privind sustenabilitatea, susținerea și finanțarea programelor care promovează tehnologiile inovatoare pentru combaterea schimbărilor climatice.

Programul festivalului include evenimente care transpun exemplele de bune practici ale acestor ţări, prin intermediul proiecţiilor de film documentar, dezbaterilor şi expoziţiilor. Totodată, festivalul include şi activităţi pentru copii: animaţii, jocuri, ateliere privind siguranţa pe internet, reciclarea creativă a deşeurilor şi de robotică.

În premiera pentru România vor fi prezentate două filme documentare produse de Patagonia, unul dintre cele mai respectate branduri din lume pentru faptul că prin acţiunile sale reuşeşte să sensibilizeze publicul cu privire la problemele de mediu şi schimbările climatice:

● „Blue Heart” – care documentează lupta pentru protejarea ultimelor râuri sălbatice ale Europei şi atrage atenţia asupra unui potenţial dezastru de mediu în Europa;

● „Artifishal” – care urmăreşte impactul crescătoriilor şi al fermelor piscicole asupra rezervelor de somon sălbatic din întreaga lume.

Programul festivalului.

Programul GreenTech Film Festival 2019 este disponibil pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro. Accesul la toate evenimentele incluse sub umbrela festivalului este gratuit şi se face în baza unei rezervări la contact@greentechfilmfestival.ro.

Grafica prezentată în vizualul acestei ediţii aparţine lui Dan Perjovschi, cunoscut desenator, ilustrator şi scriitor.

GreenTech Film Festival este un concept lansat de Media Image Factory, agenție specializată în dezvoltarea proiectelor și inițiativelor cu impact social, iar cea de-a treia ediţie se desfăşoară cu sprjinul Ambasadei Suediei la Bucureşti, Ambasadei Novegiei la Bucureşti, Ambasadei Finlandei la Bucureşti, Institutului de Film Norvegian, Innovation Norway, Facultăţii de Hidrotehnică (UTCB), Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, Primărei Cluj-Napoca, Cinema Dacia, ARCUB, Primăriei Capitalei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x