Muzeul Academiei Americane de Film a anunțat șapte noi curatori

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Șapte noi curatori au fost anunțați de Academia Americană de Film, ca parte a Consiliului Curatorilor Muzeului Academiei.

Laura Dern, David Dolby, Sidonie Seydoux Dumas, Mark Johnson, Miky Lee, Katherine Oliver și David Rubin sunt cei șapte noi curatori ai Muzeului Academiei Americane de Film. Consiliul administratorilor se ocupă de strategia și viziunea organizației, de finanțe și se asigură că instituția își îndeplinește misiunea de a crea cel mai bun muzeul al filmului cu putință, pentru iubitorii filmului de pretutindeni.

Ron Meyer, președintele Consiliului de Administrație a Muzeului Academiei Americane de Film și vicepreședintele televiziunii NBCUniversal a spus:

“Este o onoare să-i primim printre noi pe acești lideri remarcabili, care și-au adus substanțial contribuția în domeniile lor. Experiența și dedicația lor va ajuta consiliul să pună în aplicare inaugurarea muzeului din 2020.”

Bill Kramer, care se va alătura Muzeului din ianuarie 2020, în calitate de director, a declarat:

“Sunt încântat că mă alătur Muzeului în acest moment de progres excepțional – clădirile sunt aproape gata, programul expozițional avansează bine și de curând am anunțat noi achiziții pentru colecția noastră. Muzeul este încântat să întâmpine acest grup de lideri stimați din industria cinematografică și din mediul de afaceri, care ne vor sprijini să avansăm.”

Cei șapte noi curatori se alătură celor deja investiți în funcții: Ron Meyer, președinte; Ted Sarandos, vicepreședinte; Kimberly Steward, secretar; Jason Blum, trezorier; Jim Gianopulos; Tom Hanks; Dawn Hudson; Alejandro Ramírez Magaña, Dominic Ng, Emma Thomas, Diane von Furstenberg și Kevin Yeaman.

Despre cei șapte noi curatori ai Muzeului Academiei Americane de Film.

Laura Dern a reușit să impresioneze publicul și criticii deopotrivă. Actrița a fost nominalizată de două ori la Oscar® și a câștigat patru Globuri de Aur (Golden Globe Award®), din cele șapte nominalizări. De asemenea, a câștigat un premiu Emmy (Emmy Award®) din cele șapte nominalizări câte a avut în total. Pe lângă o carieră în film și televiziune, Dern s-a făcut remarcată și în calitate de producător. În 2017 a înființat Jaywalker Pictures, o companie de producție cu sediul în Los Angeles, în parteneriat cu Jayme Lemons.

David Dolby operează Dolby Family Ventures, o companie familială cu sediul în San Francisco. Această companie are interese în technologie, neuroștiință, media și imobiliare. El consiliază companii și organizații în legătură cu strategii de dezvoltare. David și soția lui Natasha au investit în peste 40 de filme despre schimbări în societate și povești documentare.

Sidonie Seydoux Dumas este vicepreședintele Consiliului de Administrație și CEO la Gaumont. După ce a preluat de la tatăl ei cârma celui mai vechi studio de film din lume, în 2004, ea a extins interesele companiei în Statele Unite ale Americii, o dată cu lansarea unui post de televiziune în Los Angeles. Gaumont a produs și filme cu mare succes de box-office, cu venituri de peste 426.000.000 dolari și nominalizat la Globurile de Aur.

Mark Johnson este producător american de film și televiziune. În 1992 a fost nominalizat la Oscar®, la categoria cel mai bun film, cu Bugsy. În 1988 a primit premiul pentru cel mai bun film, iar recent a fost producător executiv pentru serialul Breaking Bad. În prezent este trezorier al Academiei Americane de Film.

Miky Lee (Mie Kyung Lee) este vicepreședintele Consiliului de Administrație al CJ Group. Ea este responsabilă pentru strategia și managementul diviziei de divertisment și media a CJ Group. Împreună cu fratele ei, președintele Consiliului de Administrație al CJ Corporation, Jay Lee, ea a înființat în 1994 divizia de media și divertisment a CJ, după ce a devenit unul dintre investitorii fondatori a DreamWorks SKG. De atunci încoace, CJ a constituit multe companii influente în domeniul divertismentului din Korea – CJ CGV, CJ Media și Mnet Media.

Katherine Oliver este stabilită în New York City și lucrează în media și divertisment. Oliver este în prezent director la Bloomberg Associates, o firmă de consultanță în filantropie, fondată de fostul primar al orașului New York, Michael R. Bloomberg. Ea sprijină îmbunătățirea serviciilor guvernamentale, și oferă consultanță pentru atragerea și promovarea afacerilor. În prezent supervizează crearea a două documentare despre schimbările climatice, realizate în parteneriat cu National Geographic.

David Rubin este director de casting, ales în august 2019 președintele Academiei Americane de Film. El și-a adus contribuția la mai mult de 100 de filme și proiecte în televiziune. Acesta a primit în 2012 un premiu onorific (Career Achievement Award) de la Societatea Americană de Casting și a câștigat premii Emmy.

Despre Muzeul Academiei Americane de Film.

Muzeul Academiei Americane de Film va fi prima instituție dedicată artelor și științelor filmului. Situat în Wilshire și Fairfax în Los Angeles, Muzeul va fi în același timp imersiv, experimental, educațional și distractiv. Mai mult decât un muzeu, acest centru dinamic dedicat filmului va oferi experiențe unice și perspective despre filme și cinematografie. Designul îi aparține lui Pritzker Prize – arhitectului premiat Renzo Piano. Muzeul restaurează și revitalizează clădirea istorică Saban Building – cunoscută anterior ca May Company building (1939) – la colțul Wilshire Boulevard și Fairfax Avenue. Clădirea Saban Building va avea șase etaje, inclusiv spațiile expoziționale, teatru cu 288 de locuri – Ted Mann Theater, un studio educațional, loc pentru evenimente speciale, spații de conservare, pentru cafea și magazin. Noua adăugire sferică va conecta Saban Building via poduri de sticlă și va avea un teatru modern de 1.000 de locuri (David Geffen Theater). Acoperișul Dolby Family Terrace are vedere înspre dealurile din Hollywood (Hollywood Hills).

Academia strânge 388.000.000 de dolari pentru a sprijini clădirea, expozițiile, și programele Muzeului Academiei. Campania pentru Muzeul Academiei este condusă de președintele consiliului Bob Iger și curatorilor Annette Bening și Tom Hanks. Acești lideri ai industriei s-au alăturat altor donatori generoși care au denumit spații, inclusiv Cheryl și Haim Saban (The Saban Building), The David Geffen Foundation (The David Geffen Theater), Dalian Wanda Group (The Wanda Gallery), Rolex (Rolex Gallery), Dolby Laboratories/Family de la Ray Dolby (The Dolby Family Terrace), The Walt Disney Company (The Walt Disney Company Piazza), Marilyn și Jeffrey Katzenberg (The Marilyn și Jeffrey Katzenberg Gallery), Steven Spielberg (The Spielberg Family Gallery), Shirley Temple Black și Family (Shirley Temple Education Studio), Cecilia DeMille Presley (Founders Room), Gale Anne Hurd (Hurd Gallery), NBCUniversal, Netflix (Netflix Terrace), Participant Media, Gerry Schwartz și Heather Reisman (Gerry Schwartz și Heather Reisman Mezzanine), The Simms/Mann Family Foundation (Ted Mann Theater), Jeff Skoll, Wendy Stark for the Fran și Ray Stark Foundation, Warner Bros. Entertainment (The Warner Bros. Entertainment Gallery), Wasserman Foundation (Wasserman Bridge), și Wolfgang Puck Catering și Events LLC/Compass Group USA, Inc. Platforma digitală a Muzeului Academiei Americane de Film este sponsorizată de Bloomberg Philanthropies.

foto credit: Lars Niki / Getty Images / AMPAS

Adaptarea: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x