EvenimenteŞtiri

Cinemateca TIFF în noiembrie: Depeche Mode și premiere de la festivaluri

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Cinemateca TIFF continuă în noiembrie cu filme de la Cannes și Berlin, în avanpremieră în România, și un documentar unic despre una dintre cele mai populare trupe din istorie: Depeche Mode.

Pe 14 noiembrie, Light of My Life, emoționantul film al lui Cassey Affleck, o distopie despre un tată și fiica lui înfruntând o lume post-apocaliptică, va rula în premieră națională la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. În seara de 21 noiembrie, clujenii sunt invitați să fie parte a unei lansări globale: proiecții simultane în 2.400 de cinematografe din întreaga lume cu Depeche Mode. Spirits in the Forest este un documentar despre fascinația pentru celebra trupă și impactul muzicii ei în viețile oamenilor. Un horror psihologic alb-negru cu Robert Pattinson și Willem Dafoe va încheia luna la Cinemateca TIFF pe 28 noiembrie. The Lighthouse vine de la Cannes însoțit de premiul criticii și entuziasmul fanilor care îi conferă deja statutul de film-cult.

● Joi, 14 noiembrie, ora 20:00

Light of My Life (2019), regia Cassey Afleck – premieră
Cu: Cassey Afleck, Anna Pniowsky, Elisabeth Moss, Tom Bower

Emoționant debut în ficțiune al actorului american Cassey Afleck (Manchester by the Sea, The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Gone Baby Gone), filmul post-apocaliptic Light of My Life a fost lansat în premieră mondială la Festivalul de la Berlin și aduce în scenă un nume nou: talentata Anna Pniowsky. Afleck are triplu rol: scenarist, regizor și actor principal.
Un tată încearcă să-și protejeze fiica într-o lume aflată pe marginea prăpastiei, după ce ciuma a distrus populația feminină aproape în întregime. Cei doi rătăcesc prin păduri și orașe părăsite, ferindu-se de oamenii care ar putea descoperi că sub uniforma androgină și părul tăiat foarte scurt se ascunde, de fapt, o fetiță.

sursa video: youtube
● Joi, 21 noiembrie, 20:00

Depeche Mode. Spirits in the Forest, regia Anton Corbijn – proiecții simultane în 2.400 de cinematografe din întreaga lume, într-o singură zi

Clujul va fi parte din lansarea globală a unui documentar despre frenezia Depeche Mode, surprinsă în timpul turneului 2017/2018, Global Spirit, care a adus nu mai puțin de 3 milioane de fani la 115 concerte. Documentarul regizat de Anton Corbijn, premiat pentru bijuterii arthouse precum Control, va fi difuzat în 2.400 de cinematografe, în peste 70 de țări, inclusiv în România.
Filmul urmărește poveștile emoționante a șase fani Depeche Mode și le îmbină cu momente din show-urile live ale trupei pe Waldbühne (Forest Stage) din Berlin. Popularitatea și relevanța trupei au continuat să crească de-a lungul anilor, iar documentarul surprinde incredibila putere a muzicii lor de a crea comunități, de a ajuta oamenii să depășească momente dificile și de a îî conecta indiferent de bariere.

sursa video: youtube
● Joi, 28 noiembrie, 20:00

The Lighthouse, regia Robert Eggers – proiecție în avanpremieră
Cu: Robert Pattinson, Willem Dafoe

Robert Eggers, cineastul vizionar care a creat horror-ul The Witch, revine cu povestea hipnotică și halucinantă a doi bărbați care păzesc un far pe o insulă îndepărtată și misterioasă din New England, în anul 1890. Deși au trecut doar câteva luni de la lansare, la Festivalul de la Cannes, unde a câștigat Premiul criticii – FIPRESCI în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, horror-ul psihologic cu Robert Pattinson și Willem Dafoe câștigă statutul de film-cult.
„N-ai văzut nimic similar”, scria presa internațională după Cannes, remarcând scenografia – echipa a creat integral farul, cu spațiile lui claustrofobice -, excelenta imagine alb-negru vintage, pe formatul filmelor mute, și pe cei doi mari actori, transformați spectaculos pentru rol.

sursa video: youtube

Biletele pot fi achiziționate în avans de pe cinemavictoria.ro și de la casierie.

Cinemateca TIFF este un proiect inițiat de Asociația Film și Cultură Urbană (AFCU), în parteneriat cu Asociația Victoria Film și Casa TIFF.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x