Lifestyle

Film – Terminator: Destin întunecat; Terminator: Dark fate – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● Terminator: Dark fate, tradus în românește Terminator: Destin întunecat, este un film de acțiune, o dramă science fiction cu o poveste foarte atrăgătoare.

● Terminator: Destin întunecat este un SF plin de aventuri, intens și memorabil, cu o distribuție de zile mari și premise interesante.

● Din distribuția filmului fac parte: Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna. Tim Miller semnează regia.

sursa video: youtube
Povestea simplă se încheie cu un final ce poate fi descris ca frumos. Realizatorii au găsit cea mai bună variantă de deznodământ, după cele două ore de spectacol.

Terminator: Destin întunecat începe în forță. După un debut spectaculos, cu efecte vizuale grandioase, filmul continuă în aceeași notă. Acest nou episod care aduce în prim-plan un Terminator este ceea ce trebuie să fie un film de acțiune. Totul se leagă printr-o poveste simplă și bine spusă. Firul narativ este cursiv și plăcut. Totul este dezvăluit pe îndelete. Filmul redă un episod al unui viitor posibil, unul sumbru, în care umanitatea se află în pragul extincției. Povestea este completată fericit de un personaj negativ redutabil. Deznodământul este interesant iar victoria greu de obținut. Realizatorii au știut foarte bine să creeze acel moment în care totul pare pierdut, pentru ca apoi, prin ingeniozitate și sacrificiu, speranța să renască precum pasărea Phoenix din propria cenușă.

Un alt aspect excelent al filmului sunt efectele speciale.

Imaginea din Terminator: Destin întunecat este de calitate. Fie că este vorba despre cadre statice sau scene complexe de luptă, toate sunt bine filmate. De asemenea, sunt intercalate într-o modalitate care dă sens întregii povești. Un alt punct în plus la capitolul imagine este durata cadrelor. Fie că sunt simple sau părți ale unor scene mai complexe, cadrele sunt bine dozate, apar cât trebuie, pentru a păstra filmul activ dar și pentru a crea o poveste demnă de urmărit. Un alt aspect excelent al filmului sunt efectele speciale. Așa cum îi stă bine unei superproducții marca Hollywood, efectele vizuale sunt grandioase. În buna tradiție a filmelor de acţiune science fiction, imaginile ce redau momente grandioase fac toți banii. Fie că este vorba despre personaje, decoruri sau lupte, toate sunt plăcut de urmărit.

Partea de acțiune este bună și foarte bine dozată. Locațiile în care au loc scenele de luptă oferă diversitate.

Acțiunea este partea cea mai intensă din Terminator: Destin întunecat. De la început până la sfârșit, toate fazele de acțiune sunt bune și interesante, fie că sunt compuse din elemente clasice, fie din unele originale. Sigur că la partea de acțiune contribuie mult jocul lui Arnold Schwarzenegger și al Lindei Hamilton. Ei doi crează o echipă improbabilă dar funcțională. Lor li se alătură și cele două noi personaje, interpretate de Mackenzie Davis și Natalia Reyes. Partea de acțiune este foarte bine dozată. Locațiile în care au loc scenele de luptă sunt diverse. Distrugerile de proporții colosale și actorii faimoși dau filmului aerul inconfundabil de superproducție. Pe lângă asta, Arnold Arnold Schwarzenegger și Linda Hamilton arată bine și dau impresia că sunt fizic pregătiți pentru orice. Mackenzie Davis și Natalia Reyes sunt potrivite din toate punctele de vedere pentru rolurile interpretate. Cele două aduc noutatea și speranța în această distopie.

Terminator: Destin întunecat merită o vizită la cinema, pentru că trebuie văzut așa cum se cuvine, pe un ecran mare.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x