GreenTech Film Festival aduce la Cluj-Napoca documentarul „Blue Heart”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
GreenTech Film Festival aduce la Cluj-Napoca premiera documentarului „Blue Heart”.

Programul ediţiei locale a GreenTech Film Festival aduce la Cluj-Napoca documentarul „Blue Heart”, proiecţia filmului „The Rise of Vertical Farming” şi a animaţiei norvegiene „In the Forest of Huckybucky, dar şi un atelier pentru elevi şi expoziţia interactivă „Din Dragoste pentru Mâncare”.

sursa video: youtube

GreenTech Film Festival – platforma de educaţie care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii, ajunge la Cluj-Napoca vineri, 22 noiembrie 2019, în cadrul unei ediţii speciale organizată cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca la Centrul de Cultură Urbană – Cinema Dacia.

În premieră pentru publicul din Cluj-Napoca, GreenTech Film Festival va prezenta documentarul „Blue Heart”.

În premieră pentru publicul din Cluj-Napoca, GreenTech Film Festival va prezenta documentarul „Blue Heart”, produs de Patagonia, unul dintre cele mai respectate branduri din lume pentru faptul că prin acţiunile sale reuşeşte să sensibilizeze publicul cu privire la problemele de mediu şi schimbările climatice. Filmul documentează lupta pentru protejarea ultimelor râuri sălbatice ale Europei şi atrage atenţia asupra unui potenţial dezastru de mediu în Europa. Filmul este proiectat în întreaga lume ca o piesă centrală a campaniei Salvaţi Inima Albastră a Europei. La finalul proiecţiei, publicul din sală va putea participa la un Q&A.

Din programul proiecţiilor de film face parte şi documentarul „The Rise of Vertical Farming”, un film care oferă un tur captivant în cadrul unui sistem modern de agricultură urbană, care pare a fi pe punctul de a intra în mainstream, dar şi animaţia norvegiană „In the Forest of Huckybucky” adresată copiilor cu vârste întere 5 şi 11 ani. În plus, elevii de gimnaziu şi liceu sunt invitaţi să ia parte la atelierul EDUTECHA, prezentat de Fundaţia Comunitară Cluj-Napoca, în cadrul căruia vor descoperi noi soluţii tehno-educaţionale prin care verdele să devină culoarea dominantă a mediului înconjurator.

Accesul la toate evenimentele incluse sub umbrela festivalului este gratuit şi se face în baza unei rezervări.

Pe toată durata evenimentului, publicul din Cluj va putea să vadă expoziţia „Din Dragoste pentru Mâncare”, un concept prezentat de Food Waste România cu scopul de a conştientiza importanţa reducerii risipei alimentare şi a impactului de carbon prin acţiuni simple, de zi cu zi – cumpărături inteligente, depozitare optimă a alimentelor, porţionare corectă, gătit din resturi.

Programul complet al evenimentelor este disponibil pe site-ul www.greentechfilmfestival. Accesul la toate evenimentele incluse sub umbrela festivalului este gratuit şi se face în baza unei rezervări la contact@greentechfilmfestival.ro

Grafica prezentată în vizualul acestei ediţii aparţine lui Dan Perjovschi, cunoscut desenator, ilustrator şi scriitor.

GreenTech Film Festival este un concept lansat de Media Image Factory, agenție specializată în dezvoltarea proiectelor și inițiativelor cu impact social.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x