De interesŞtiri

Rețea nouă de apă potabilă în localitățile Bădești și Chidea

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Lucrările de racordare la rețeaua publică de apă a localităților Bădești și Chidea au fost recepționate în cursul lunii noiembrie.

Satele Bădești și Chidea din comuna Vultureni au o rețea nouă de apă potabilă. La mijlocul lunii noiembrie a avut loc procedura de recepție pentru terminarea lucrărilor, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Conform autorităților, recepționarea lucrărilor atestă faptul că acestea s-au derulat conform Autorizației de construire eliberate de structura de specialitate a Consiliului Județean.

Noul sistem de alimentare cu apă administrat de Compania de Apă Someș a fost astfel proiectat și dimensionat încât să asigure distribuirea apei potabile la toate cele 310 gospodării din satele Bădești și Chidea. Acesta include circa 4 km de conducte de aducțiune, 13 km de rețea de distribuție, 126 de branșamente în Bădești și 184 în satul Chidea, respectiv câte o stație de pompare și clorinare precum și un rezervor de înmagazinare a apei cu un volum de 87 mc.

Lucrările la această rețea nouă de apă potabilă a avut o valoare totală de aproape 3.000.000 de lei.

Derulate pe o perioadă de 15 luni, lucrările au avut o valoare totală de 2.920.386,27 de lei, cu TVA. Finanțarea a fost asigurată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

În perioada imediat următoare, în funcție de cererile primite din partea utilizatorilor pentru avizarea racordării la rețea, echipe mobile ale Compania de Apă Someș vor asigura branșarea gospodăriilor din cele două localități.

Până la realizarea acestei investiții, populația din cele două localități, agenții economici și obiectivele social-culturale erau alimentate cu apă exclusiv din surse locale, improvizate sau din fântâni individuale, săpate la mare adâncime, cu un debit redus și fluctuant. Sursele de apă existente nu asigurau debitul necesar, cu atât mai mult cu cât acestea nu corespundeau cerințelor de calitate privind apa potabilă, prevăzute de normativele naționale și europene în vigoare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x