Rețeaua de apă potabilă din satele Popești și Corușu va fi modificată

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
În urma creșterii numărului imobilelor și populației, rețeaua de apă potabilă din satele Popești și Corușu va fi modificată.

Rețeaua de apă potabilă din satele Popești și Corușu va fi modificată, pentru a face față dezvoltării imobiliare din ultimii ani, a anunțat Consiliul Județean Cluj. În acest sens, Compania de Apă „Someș”, a demarat procedurile de avizare a documentației tehnice aferente unei noi investiții în rețeaua de apă.

Necesitatea acesteia a rezultat ca urmare a faptului că numeroase imobile nou construite aflate pe partea stânga a drumului județean 105T, la cote superioare față de acesta, au întâmpinat probleme de intermitențe în alimentarea cu apă, în special în orele de vârf de consum.

Autoritățile județene au preconizat o durată de execuție a lucrărilor de aproximativ nouă luni.

Investiția ce urmează a fi demarată urmărește optimizarea sistemului de alimentare cu apă în partea de nord-est a comunei Baciu. Aceasta vizează amplasarea unui grup de pompare în localitatea Popești precum și realizarea unei conducte de transport a apei pe o lungime de 1.630 metri, care va fi amplasată pe marginea DJ 105T.

Fondurile necesare realizării acestei investiții vor fi asigurate din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea derulării proiectelor edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Comform autorităților, perioada de implementare a acestei investiții este de aproximativ nouă luni de zile, lucrările urmând să debuteze după obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x