EvenimenteŞtiri

Kings on Ice, cel mai grandios show de patinaj artistic din lume, la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Kings on Ice, cel mai grandios show de patinaj artistic din lume, în frunte cu Evgeni Plushenko și celebrul violonist Edvin Marton, revin în 7 decembrie pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca (BT Arena).

Celebrul spectacol Kings on Ice va reuni în data de 7 decembrie, la Cluj-Napoca, 20 de artiști cu peste 70 de medalii la competiții mondiale și europene de patinaj artistic, au anunțat organizatorii. Aceștia au pregătit o nouă serie de numere şi demonstraţii puse în scenă de nume consacrate ale patinajului internaţional.

Evgeni Plushenko s-a născut la Dzhamku, Rusia, și este cel mai cunoscut patinator la momentul actual. Are la activ 50 de premii printre care: 3 medalii olimpice de aur (2002, 2006, 2010), fiind de 4 ori câștigător al competitiei Grand Prix, de 5 ori campion European, de 7 ori câștigătorul Campionatului National de Patinaj din Rusia și primul patinator care a efectuat săritura cu cvadruplu toe loop – triplu toe loop – dublu loop.

Adelina Sotnikova, s-a născut la Moscova și este campioană olimpică la patinaj artistic feminin la Soci în 2014, fiind și de 4 ori campioană la Campionatul Național din Rusia. Ea mai are la activ o medalie de argint la Jocurile Olimpice de Iarnă, 2 medalii de argint la Jocurile Olimpice europene, 5 medalii la Grand Prix și nenumărate premii la etapele de juniori.

La show vor participa și patinatori pereche, olimpici și multiplu medaliați la campionate interne și internaționale.

Alexander Viktorovich Smirnov și Yuko Kawaguti sunt patinatori pereche de 2 ori olimpici la Jocurile Olimpice Europene din 2010 și 2015. Au la activ 2 medalii olimpice de bronz în 2009 și 2010, 2 medalii de bronz la finalele Grand Prix și sunt de 3 ori campioni la Campionatul Național din Rusia. În 2015 au devenit prima pereche de patinatori din istorie, care a reușit să facă două sărituri cvadruple cu aruncare.

Dmitri Soloviev este unul dintre cei mai buni dansatori pe gheață ai Rusiei. A câștigat alături de Ekaterina Bobrova medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2013. Cei doi au primit și două medalii de aur la Grand Prix, în 2010 Cupa Rusiei și în 2011 Cupa Chinei. Dmitri Soloviev a fost numit campion European în 2013 și de 6 ori Campion la Naționalele Rusiei.

Elena Ilinyk este una dintre cele mai bune dansatoare pe gheață a Rusiei. Alături de partenerul ei, Ruslan Zhiganshin a devenit campioană națională a Rusiei în 2015. Alături de Nikita Katsalapov a primit medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2014. În 2012 și 2013 cei doi au primit argintul la Campionatul European, iar în 2014 au primit medalia de bronz. În 2010 cei doi erau campioni mondiali la etapa junior.

Ivan Righini este un patinator de mare anvergură, el fiind numit de 2 ori campion al Bavariei Open și de 4 ori campion național al Italiei.

Publicul se va putea bucura de 20 de partinatori.

De la gala Kings On Ice nu va lipsi laureatul premiului Emmy, Edvin Marton. Sub corzile celebrului sau Stradivarius, „Prințul Viorii” va oferi publicului un show de neuitat, o retrospectiva emoționantă a pieselor ce au cucerit milioane de ascultători din toate colțurile lumii.

Pentru mai multe informatii legate de eveniment puteți accesa site-ul organizatorului, Spotlights, sau pagina de facebook a evenimentului.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x