Noi echipamente medicale de ultimă generație la două spitale clujene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Noi echipamente medicale, de ultimă generație, au fost puse în funcțiune la Spitalul de Recuperare din Cluj și la Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj.

Două noi aparate medicale de ultimă generație au fost puse în funcțiune la Spitalul de Recuperare din Cluj a anunțat Consiliul Județean. Este vorba despre un aparat de anestezie și un ecograf portabil pentru musculoscheletal. Pentru această achiziție au fost alocați 245.000 de lei. Noile echipamente medicale de ultimă generație vor deservi cei aproximativ 11.000 de pacienți internați anual în Spitalul clujean de Recuperare.

● Aparatul de anestezie asigură desfășurarea în condiții de maximă siguranță a intervențiilor chirurgicale și a procedurilor de anestezie-terapie intensivă pentru specialitățile ortopedie și traumatologie, ortopedie pediatrică, chirurgie plastică și microchirurgie reparatorie, precum și chirurgie oncologică.

● Ecograful portabil pentru musculoscheletal este strict necesar în investigarea pacienților aparținând specialităților reumatologie și balneologie și permite o diagnosticare precisă, cu ajustarea palierului terapeutic.

25 de noi echipamente medicale urologice au fost achiziționate pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj.

Consiliul Județean Cluj a anunțat achiziționarea a 25 de echipamente și aparate medicale ultramoderne pentru dotarea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj. Valoarea aparatelor și echipamentelor achiziționate este de peste 250.000 de lei.

● Banii au fost folosiți pentru a cumpăra un transductor convex pentru ecograf și un ghid pentru puncție, un transductor liniar pentru ecograf, două ureteroscoape rigide, șase monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ale pacienților, 10 seringi automate, 2 seringi automate TCI, un ultracongelator pentru uz medical și o trusă chirurgicală.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x