Film – Bătălia de la Midway; Midway – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● Midway, tradus în românește Bătălia de la Midway, este un film de acțiune inspirat din fapte reale. Dramatizarea evocă bătălii istorice care au marcat soarta a milioane de oameni.

● Bătălia de la Midway prezintă un episod extraordinar din timpul celui de-al doilea război mondial. Filmul este dedicat de realizatori soldaților americani și japonezi care au luat parte la aceste evenimente.

● Din distribuția filmului fac parte: Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson, Luke Evans, Mandy Moore, Luke Kleintank, Dennis Quaid, Aaron Eckhart, Keean Johnson, Nick Jonas, Etsushi Toyokawa, Tadanobu Asano, Jun Kunimura. Roland Emmerich semnează regia.

sursa video: youtube
Bătălia de la Midway este un film istoric, în care accentul se pune mai mult pe acțiune și imagine.

Totul este realizat aici la proporții impresionante: mașinăriile de război par fără număr, avioanele sunt ca niște păsări de pradă ce scuipă foc, iar soldații aruncați în luptă sunt extraordinar de curajoși. Acești eroi sunt elementul central al filmului, un exemplu de dedicație și altruism, de sacrificiu personal pentru binele colectiv. Filmul scoate în evidență și de ce victoria americanilor a fost posibilă, în fața unui asemenea inamic redutabil. Profesionalismul și pregătirea fără cusur, dăruirea lor și capacitatea de a învăța din greșeli, au făcut diferența pe câmpul de bătaie. De asemenea, realizarea cinematografică arată cum forța interioară și înzestrarea militară potrivită pot să facă minuni.

Dimensiunea impresionantă a luptei este reliefată de imensitatea oceanului, de spațiile ce par infinite și de dispozitivele militare uriașe.

Tot ceea ce ține de imagine în Bătălia de la Midway este frumos. Încă de la început, se poate trage concluzia că acest film este o superproducție. Realizatorii nu au așteptat mult să arate magnitudinea războiului și suferința pe care o provoacă. Efectele vizuale sunt excepționale. Această dimensiune impresionantă a luptei este dată și de imensitatea oceanului, a zonelor ce par fără sfârșit și a dispozitivelor militare. În anumite scene se remarcă un ușor iz de anii 40, prin culorile folosite și jocul umbrelor cu lumina. Cu toate acestea, s-a reușit păstrarea unui aer modern al filmului, ce-l face plăcut de urmărit. De asemenea, din punct de vedere al imaginii, se remarcă o bună utilizarea a cadrelor mai strânse, filmate în interior, cu cele largi, care surprind imensitatea luptei.

Coloana sonoră este puternică și frumoasă.

Coloana sonoră este foarte bună. De la început până la sfârșit, muzica și efectele sonore însoțesc în mod fericit scenele peste care sunt suprapuse. În mai multe momente pline de tensiune și intensitate muzica este aproape imperceptibilă. Acest fapt se datorează faptului că sunetele de pe fundal se potrivesc excelent cu acțiunea, pe care o potențează. Câteva scene de interior beneficiază de efecte sonore puternice, prevestitoare. Ca o concluzie, filmul are o imagine excelentă, potențată de o coloană sonoră puternică și foarte potrivită.

Fiecare actor reușește să scoată în evidență personajul interpretat.

Actorii joacă bine. Acțiunea și povestea sunt ofertante, astfel că toți sunt puși în lumină la un moment dat. Fiecare personaj se remarcă prin anumite aptitudini și este bun în domeniul ales. Actorii interpretează foarte bine curajul. Ei arată prin jocul lor ce poate face priceperea și sacrificiul, mai presus de dotările tehnice superioare ale unor inamici redutabili. S-au remarcat în Bătălia de la Midway actorii Patrick Wilson, Ed Skrein, Woody Harrelson, Dennis Quaid și Luke Evans.

Bătălia de la Midway merită văzut la cinema, pe un ecran mare. Filmul este foarte bun, este un spectacol cinematografic excelent, de la început până la sfârșit.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x