20 de filme la categoria VFX, în cursa pentru Premiul Oscar®

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Academia Americană de Film® a anunțat care sunt cele 20 de filme selectate în competiția pentru Premiul Oscar®, la categoria Efecte Vizuale (VFX).

Dintre filmele anului 2019, un număr de 20 s-au remarcat pentru efectele vizuale. Acestea sunt realizările cinematografice care s-au calificat în cursa pentru câștigarea Premiului Oscar®, la categoria VFX.

Mai jos puteți consulta lista integrală cu cele 20 de filme înscrise în cursa pentru Premiul Oscar® la categoria VFX, cu titlul original și în ordine alfabetică.

“Ad Astra” – recenzie film AICI
“The Aeronauts”
“Aladdin”
“Alita: Battle Angel” – recenzie film AICI
“Avengers: Endgame”
“Captain Marvel”
“Cats”
“Dumbo”
“Fast and Furious Presents: Hobbs & Shaw”
“Ford v Ferrari”
“Gemini Man” – recenzie film AICI
“The Irishman”
“Jumanji: The Next Level”
“The Lion King”
“Men in Black: International”
“Midway” – recenzie film AICI
“1917”
“Spider-Man: Far from Home” – recenzie film AICI
“Star Wars: The Rise of Skywalker”
“Terminator: Dark Fate” – recenzie film AICI

Lista preliminară a filmelor eligibile pentru marele premiu a fost stabilită de către Departamentul Efectelor Vizuale ale Academiei Americane de Film. Mai târziu în cursul acestei luni, comitetul va selecta o listă scurtă cu 10 filme ce vor fi supuse votului pentru a fi nominalizate.

Nominalizații la cea de-a 92-a ediție a Premiilor Academiei vor fi anunțați luni, 13 ianuarie 2020.

Premiile Oscar® vor fi decernate duminică, 9 februarie 2020, la Dolby Theatre® din Hollywood & Highland Center®, în Hollywood, Los Angeles. Gala va fi transmisă live de ABC Television Network. În lume, peste 225 de țări vor transmite live spectacolul cinematografiei.

Despre Academia Americană de Film.

Academia Americană de Film (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) este o comunitate globală ce reunește peste 9.000 dintre cei mai buni artiști, cineaști și realizatori de filme. Pe lângă celebrarea și recunoașterea excelenței în cinematografie prin intermediul premiilor Oscar, Academia sprijină și o paletă largă de inițiative ce promovează arta și știința în filme, inclusiv programe cu publicul, educaționale, și viitorul Muzeu al Academiei, care este în construcție, în Los Angeles.

foto credit: Richard Harbaugh / ©A.M.P.A.S.

Adaptarea: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x