De interesŞtiri

Spitalul din Dej are un nou aparat de chirurgie laparoscopică

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Un nou aparat complex de chirurgie laparoscopică a fost achiziționat pentru Spitalul din Dej, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

La începutul lunii decembrie, la Spitalul din Dej, a fost dat în funcțiune un nou aparat complex de chirurgie laparoscopică, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Echipamentul medical are o valoare totală de 585.000 de lei.

Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj a declarat: „Mă bucur că am avut posibilitatea să sprijin dotarea Spitalului municipal din Dej cu un asemenea aparat ultraperformant, necesar în momente nu tocmai plăcute dar inevitabile din viața concitadinilor mei. Consiliul Județean Cluj a demonstrat încă o dată că este direct interesat de calitatea serviciilor medicale  oferite cetățenilor județului, în această speță, celor din municipiul Dej și localitățile învecinate, tehnologia modernă ajutând pacienții să treacă cu mai multă ușurință peste eventualele intervenții chirurgicale”.

Noul echipament medical face parte dintr-o generație nouă și modernă de asemenea aparaturi.

Conform autorităților, chirurgia efectuată printr-o astfel de tehnică minim-invazivă este mai puțin traumatică, necesită o spitalizare mai redusă și permite recuperarea rapidă a pacienților. Succesul laparoscopiei ca metodă chirurgicală rezidă în faptul că medicul poate să vadă și să opereze în interiorul abdomenului pacientului prin intermediul a trei sau patru incizii mici, prin care este introdus tot instrumentarul chirurgical.

Acest aparat destinat secției de chirurgie a Spitalului din Dej a fost achiziționat din fondurile Consiliului Județean, care a asigurat din bugetul propriu finanțarea integrală a acestei investiții.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x