EvenimenteŞtiri

Concert Young Famous Orchestra, în 2020, la 10 ani de existență a DWNT

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
În 2020, arta colaborării româno-germane ajunge pe scenă: Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord (DWNT) sărbătorește 10 ani de business în stil nemțesc, printr-un concert Young Famous Orchestra.

Joi, 16 ianuarie 2020, de la ora 18:00, la Auditorium Maximum, DWNT, în colaborare cu Young Famous Orchestra și Vladimir Agachi, invită clujenii la “Wanderlust Symphonie”, un concert de muzică simfonică reinventat în spirit nemțesc la Cluj-Napoca. Este modalitatea prin care clubul german a ales să sărbătorească zece ani de existență în Transilvania, o existență caracterizată de apropierea de mediul de afaceri și de comunitatea locală. Biletele au fost puse în vânzare online și la cinematograful Florin Piersic, precum și în magazine partenere.

O adevărată călătorie muzicală în timp și spațiu (sugerată chiar prin alăturarea cuvintelor din germană “wandern”= a călători, “die Lust”= pasiune, dorință), programul cuprinde compozitori din spațiul germanic, precum Strauss, Mozart, Brahms, dar și Enescu și alți compozitori români. Scopul este de aduce și pe scenă buna colaborare germano-română existentă în domeniul business-ului, de a o transpune, prin artă, în fața publicului meloman.

Înainte de începerea concertului, DWNT îi invită pe antreprenorii transilvăneni să profite de o sesiune de networking în foaier, în timpul căreia pot cunoaște potențiali parteneri de business într-un mod transparent și autentic, în afara spațiilor de birouri.

Povestea clubului DWNT a început în 2009, atunci când Ludger Thol, un neamț mutat în Cluj-Napoca, a pus bazele unor întâlniri lunare necesare investitorilor străini veniți din Germania, Austria și Elveția în căutarea unor soluții de afaceri pe plan local. Ei primeau astfel, prin sesiuni de consultanță, mediere și discuții cu specialiști români și antreprenori străini stabiliți de mai mult timp aici, exact sprijinul de care aveau nevoie pentru a-și începe ”aventura” locală. Acele întâlniri au dat naștere mai apoi unei asociații, Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord. Membrii săi au reușit să crească împreună și să-și traducă reușitele în impact real asupra comunității în care s-au format.

Invesțiile în zona Clujului și Transilvaniei au adus și continuă să aducă mii de joburi, forță de muncă și venituri la bugetul local și național, consolidând simultan reputației României în general și a Clujului în special, în afara țării.

”DWNT apreciază respectul, acceptarea și implicarea comunității clujene, ce stă sub semnul colaborării interculturale, a calității relațiilor consolidate între entitățile vieții publice și a celei private. Prin concertul susținut de Young Famous Orchestra, dorim să vă mulțumim pentru contribuția la realizările DWNT în regiunea Cluj și să sărbătorim zece ani de activitate alături de publicul atras de cultură germană într-o formă sau alta. Suntem mândri de ceea ce am făcut în acest timp, de la parteneriatele cu administrația și mediul de afaceri local, până la evenimentele oferite publicului larg. Suntem motivați să trecem într-o nouă etapă, într-o nouă decadă”, a declarat Ludger Thol, președintele DWNT.

Wanderlust Symphonie este o componentă nouă în tradiția Recepției private de Anul Nou ce găzduiește membrii clubului în fiecare lună ianuarie.

În 2020, această Recepție marchează zece ani de lobby și colaborare multiculturală, cu realizări și progrese în domenii variate (producție, IT, consultanță, bănci, transporturi, sănătate, construcții etc.), sărbătorind profesionalismul și respectul în afaceri prin muzică. Prin muzica țărilor care au dat lumii cei mai importanți compozitori de muzică clasică din lume. Implicarea Young Famous Orchestra este și ea, în acest context, departe de a fi întâmplătoare: una dintre cele mai importante perioade din formarea dirijorului Vladimir Agachi a avut loc chiar în Germania, la Berlin.

În ultima decadă, DWNT a devenit inițiator important de activități pe scena socială clujeană. Trei dintre evenimentele oferite comunității clujene și devenite deja fanion pentru clubul german sunt: Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, Oktoberfest-ul Clujului, Sommerfest, petrecerea anuală de vară cu scop caritabil.

DWNT, din 2009 până astăzi.

Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT) reprezintă un forum pentru companii din Germania, Austria, Elveţia şi România unde oamenii de afaceri vorbitori de limba germană, sau implicați în firme cu capital nemțesc parțial ori integral au ocazia de a interacţiona atât la nivel economic, cât și social. DWNT numără în prezent aproximativ 140 de companii și persoane fizice autorizate care se bucură de susținere la nivel de business, diplomatic, dar și instituțional.

În cei 10 ani de existență, impactul asupra comunității clujene s-a manifestat prin programe educative și de formare profesională ancorate în realitatea pieței forței de muncă, dar și prin evenimente destinate comunității locale. Platformă de contact, informare și networking în serviciul companiilor vorbitoare de limbă germană care au investit sau au în vedere investițiile în România, DWNT este un real partener al instituțiilor de învățământ, o platformă de mediere între membrii asociației și instituțiile administrației locale, o platformă de cooperare cu toate cluburile de afaceri de alte naționalități, cu misiunile diplomatice și consulatele, precum și un mediator al culturii și educației germane în regiune.

Young Famous Orchestra, din 2015 până azi.

Conceptul este unul 100% clujean și își propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieții culturale românești, printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr. Asociație înființată de Vladimir Agachi în 2015 din dorința de a reinventa concertele de muzică clasică, Young Famous Orchestra este cea mai tânără și dinamică orchestră din zona Transilvaniei. Sub îndrumarea carismaticului dirijor, artiștii au concertat alături de invitați speciali în concerte neconvenționale și cu nume mari ale muzicii clasice autohtone: Dan Grigore, Daniel David, Irina Margareta Nistor, Sânziana Mircea, Paul Andre Bempechat, Daniel David, Analia Selis, Omar Massa, Mariano Castro, Bogdan Bob Rădulescu, Ilian Gârneț, David și Adela Todoran (David & The Six Martini Band) ș.a.

Formarea muzicală a lui Vladimir Agachi este marcată de perfecționarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre mari maeștri ai lumii, Daniel Barenboim, iar palmaresul artistic numără concerte alături, deopotrivă, de filarmonicile din România & cele internaţionale (Porto, Wrocław, Boston, Haifa, Arkhangelsk), dar și cinci ani de directorat artistic în cadrul Orquesta Sinfónica de Piura, Peru. În România, Vladimir visează să aducă muzica simfonică mai aproape de publicul larg, fiind convins că spiritualitatea individului este conectată și influențată de trăiri muzicale.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x