Lifestyle

Film – Jumanji: Nivelul următor; Jumanji: The next level 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● Jumanji: The next level, tradus în românește Jumanji: Nivelul următor, este un film de comedie și aventuri, plin cu faze de acțiune demne de o superproducție hollywoodiană.

● Jumanji: Nivelul următor aduce pe marile ecrane o lume virtuală plină de posibilități, pericole, inedit și personaje interesante. În acest univers inventat de un creator de jocuri video totul este posibil dacă știi cum să joci.

● Din distribuția filmului fac parte: Karen Gillan, Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Marin Hinkle, Ashley Scott, Awkwafina, Danny DeVito, Nick Jonas. Jake Kasdan semnează regia.

sursa video: youtube
În Jumanji: Nivelul următor totul este conceput pentru a atrage privirea: locații inedite, personaje fantastice, peisaje care taie răsuflarea.

Jumanji: Nivelul următor este în primul rând un film de imagine. Începând de la elemente de detaliu, până la structuri de dimensiuni impresionante, totul este conceput pentru a atrage privirea. Evenimentele din film au loc în toate anotimpurile, ajung din spațiile intime până în oraș, în junglă, în deșert sau în locații tipice jocurilor video. Privitorii călătoresc alături de personaje prin lumi noi și inedite. Peisajele sunt fantastice și sunt populate cu caractere stranii, familiare gamerilor. Din punct de vedere vizual, totul este conceput aici pentru a exacerba evenimentele și pentru a spori senzațiile. Un alt element foarte important la acest capitol, vital pentru crearea universului Jumanji, este inserarea, în momentele cheie, a unor efecte speciale vizuale foarte bune.

Coloana sonoră este interesantă, cu efecte folosite cu precădere în jocurile video.

Jumanji: Nivelul următor duce privitorii în zone familiare, pentru a detalia povestea, pentru ca apoi să treacă în spațiile lumii virtuale, pentru a crea tensiune și situații limită. Pentru a accentua importanța unor asemenea momente, realizatorii au știut foarte bine cum să jongleze cu muzica. Sunetele mai liniștite și calme scot în evidență dialogurile mai profunde, în timp ce sunetele mai intense ajută mult fazele de acțiune. Pentru partea din film ce crează iluzia de joc, efecte auditive sunt perfecte. Sunetele puternice marchează debutul unor scene mai intense. Clinchetul atât de familiar gamerilor marchează revenirea în joc, după pierderea unei vieți. Din punct de vedere al coloanei sonore, totul este plăcut și perfect sincronizat cu evenimentele.

Dwayne „The Rock” Johnson este un spectacol în sine.

Chiar dacă imaginea și sunetul sunt foarte bune, felul în care actorii interacționează între ei face ca acest univers special să prindă viață. Chimia dintre cei patru protagoniști este foarte bună. Sigur că la această legătură specială contribuie mult dialogurile și replicile amuzante. Și de această dată, în Jumanji: Nivelul următor, Dwayne Johnson este un spectacol. Felul în care joacă este amuzant. Actorul oferă cele mai multe momente distractive. De asemenea, interacțiunile dintre el și Kevin Hart sunt foarte amuzante. Jack Black are faze în care face publicul să râdă pe tot parcursul filmului, dar cele mai distractive sunt spre final. Actrița Karen Gillan este exact ca un personaj feminin dintr-un joc video: frumoasă, sexy, îmbrăcată sumar, bună în luptă și la acrobații. Pe lângă toate acestea, mai este și amuzantă dar serioasă și orientată spre rezultate. În prima parte a filmului, Danny DeVito se remarcă prin jocul bun și distracția pe care o oferă publicului.

Situațiile în care personajele cu un număr limitat de replici apar în film sunt ridicole și amuzante.

NPC-urile (non-player character=personaj non-jucător) sunt un element foarte important al poveștii. Felul în care se comportă un asemenea personaj este foarte amuzant și arată cât de ridicol este pentru interacțiunile firești din lumea reală. Pentru orice gamer, NPC-urile sunt foarte importante, dar ușor de sărit peste, în jocurile din viața reală. Situațiile în care aceste personaje cu un număr limitat de replici apar în film sunt ridicole și amuzante. Păcat că sunt folosite prea puțin. La această categorie de personaje se remarcă John Ross Bowie și Dania Ramirez. În rol de interes sentimental și NPC ce oferă informații și indicii, Dania Ramirez este foarte amuzantă. Actrița a știut foarte bine să-și maximizeze impactul în film, în pofida timpului scurt în care apare pe marele ecran.

Povestea din Jumanji: Nivelul următor este puțin încâlcită. Chiar dacă este destul de amuzantă, are părți în care publicul se poate pierde. Filmul are multe calități, printre care o imagine superbă, dar are și câteva scene care nu sunt ofertante.

Jumanji: Nivelul următor (Jumanji: The next level 3D) merită o vizită la cinema, pentru a fi văzut pe un ecran mare.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x