De interesŞtiri

Bani mai mulți pentru personalul MAI, de la începutul anului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O serie de măsuri fiscale prevăd bani mai mulți pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), aplicabile de la 1 ianuarie 2020.

Guvernul a aprobat o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie 2020.

● Astfel, pentru perioada 2020 – 2021, se va acorda în continuare, majorarea de 75% la solda de funcție/ salariul de funcție/ salariul de bază pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal și de sărbători legale, precum și în celelalte zile în care nu se lucrează, potrivit legii.

● Începând cu 1 ianuarie 2020, se va acorda sporul pentru condiții grele de muncă și toxicitate în procent de 25% din salariul minim brut pe țară, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective.

Măsura vizează pentru acest drept o adăugare, în medie, între 200 și 400 de lei, valoare brută, pentru aproximativ 110.000 de angajați MAI.Conform MAI, în calitatea sa de senator, Ion Marcel Vela a depus un amendament cu privire la Legea Bugetului de Stat pe anul 2020 pentru acordarea pentru personalul MAI a cuantumului actualizat al compensației bănești/ alocației valorice pentru drepturile de hrană în mod unitar cu toate celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x