Spitalul Regional Iași, în linie dreaptă; Clujul mai așteaptă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Contractul de finanțare al unuia dintre cele trei spitale regionale, ce urmează să fie realizate cu sprijinul fondurilor europene, a fost semnat în urmă cu câteva zile.

Spitalul Regional Iași a primit finanțare pentru prima fază de dezvoltare a proiectului, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, a anunțat Ministerul Sănătății. Valoarea totală a investiției este de 500.800.000 euro, suma urmând a acoperi toate cheltuielile aferente proiectării, construcției, dotării și operaționalizării Spitalului Regional de Urgență Iași.

De asemenea, ministrul sănătății a transmis faptul că, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, continuă discuțiile pentru extinderea sprijinului Comisiei Europene, pentru realizarea acestor proiecte majore.

Spitalul Regional Iași este primul care primește bani pentru prima fază.

Contractul de finanțare pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași a fost semnat de Victor Costache, ministrul Sănătății și Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei luni, 30 decembrie 2019, la sediul Guvernului României.

„Astăzi am semnat, în prezența vicepremierului, dna Raluca Turcan, primul contract de finanțare pentru cel mai avansat dintre spitalele regionale și am reușit atingerea unui obiectiv important din Programul de guvernare, urgentarea proiectelor mari de infrastructură. Vom continua colaborarea cu Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional pentru semnarea în cel mai scurt timp și a celorlalte două contracte de finanțare, pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgență din Cluj și Craiova”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății după eveniment.

Conform Ministerului Sănătății, spitalele regionale vor reprezenta un model de eficiență în acordarea asistenței medicale în România și vor contribui la creșterea calității servicilor de sănătate acordate pacienților.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x