Ştiri

Noi dotări pentru Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Echipamente moderne au fost achiziționate pentru Salvamontul clujean, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Noi dotări ultramoderne au intrat în folosința Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo. În valoare de aproximativ 130.000 de lei, aceste noi dotări sunt esențiale pentru buna desfășurare a misiunilor salvamontiștilor clujeni și extrem de utile în operațiunile de căutare și salvare.

● Începând cu primele zile ale anului 2020, salvamontiștii clujeni au în dotare și pot folosi în intervenții un nou vehicul pentru sarcini utilitare side by side Polaris Ranger XP 1000, vehicul ce va fi utilizat pentru misiuni în zone accidentate, atât iarna, cât și vara. Exclusiv off road, vehiculul deservește zona Beliș Fântânele precum și domeniul schiabil din Mărișel și poate fi folosit și la transportul victimelor.

● Pentru eficientizarea operațiunilor de căutare a persoanelor dispărute, a fost achiziționată, din fondurile Consiliului Județean, o dronă cu termoviziune DJI Mavic Entreprise Dual. Acest tip de aeronavă fără pilot este utilă pentru căutarea dispăruților, inclusiv pe timp de noapte, grație performantei camere cu termoviziune ce poate detecta de la înălțime persoana căutată și transmite salvatorilor poziția exactă a acesteia.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x