România este pregătită să ajute la stingerea incendiilor din Australia

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
România, prin Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a răspuns afirmativ apelului lansat la nivel european, pentru intervenții în Australia.

Ca urmare a incendiilor din Australia, ce durează de săptămâni întregi, la nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă (EUCPM). Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene (ERCC) a lansat un apel către Statele Membre pentru a comunica în cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziție pentru a fi dislocate în vederea intervenției în Australia.

În urma acestui apel, România a anunțat că are forțe pregătite pentru a fi trimise în ajutorul celor care se luptă pentru stingerea incendiilor din Australia.

Conform MAI, ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, la nivelul Uniunii Europene va fi constituită o rezervă de forțe de intervenție și salvare în caz de dezastre, pusă la dispoziție de țările ce dețin capacități în domeniu, pe care oficialii australieni o pot accesa în totalitate sau parțial, în funcție de necesități și de evoluția situației din acest stat.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x