EvenimenteŞtiri

DWNT împlinește 10 ani de prezență în Cluj și în România

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
DWNT împlinește 10 ani de prezență în Cluj și în România.

Anul 2020, cel în care Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord (DWNT) împlinește 10 ani de prezență în Cluj și în România, vine cu cu câteva schimbări de paradigmă în funcționarea companiilor, schimbări ce poartă ”amprenta” modalității de lucru germane.

Eficientizarea este cuvântul cheie, spun specialiștii în resurse umane. Cum se va manifesta aceasta?

”În primul rând, prin valorificarea la maxim a activității “core” a companiilor. Eliminarea zonelor secundare de activitate, care nu au avut impactul scontat în companie, este un scenariu gândit deja din 2019”, spune phd. Claudia Indreica, CEO.

Potrivit acesteia, va fi nevoie de creșterea productivității, care se va realiza prin trei scenarii:

● Creșterea core business-ului, adică a zonei în care avem rezultate și suntem experți fiecare dintre noi.

Clienții sunt tot mai informați, știu ce să ceară și la ce nivel calitativ, mai ales dacă vorbim de B2B.

”Pentru a obține rezultatele financiare bugetate în 2019, nu ne mai putem permite să experimentăm, trebuie să trecem la acțiune – fiecare acolo unde este expert!”

● Noile angajări vor urmări două criterii esențiale: nivelul competențelor și atitudinea.

Presiunea pe rezultate este foarte mare, piața românească începe să se maturizeze din punctul de vedere al produselor și serviciilor consumate. Astfel de rezultate sunt furnizate de oameni cu competențe clare în rolurile pe care le ocupă, indiferent dacă vorbim de vânzări, producție sau IT, poziții executive sau de top management.

”Intrăm în perioada intoleranței față de mediocritate, începem să solicităm tot mai apăsat oameni bine pregătiți, cu o abordare orientată către soluții și rezultate, neconflictuali, care se simt confortabil cu schimbările din piață”, consideră Caudia Indreica.

● Externalizarea serviciilor va fi modalitatea prin care preluăm controlul asupra calității serviciilor.

”Avem tendința de a tolera lipsa unor indicatori de performanță clari în interiorul companiei, dar devenim foarte stricți și clari atunci când externalizăm serviciile”.

Flexibilitatea, cel mai de preț ”bun” al unei companii.

Potrivit experților în resurse umane, anul 2020 ne va aduce mai aproape de adaptarea culturii companiei la flexibilitatea impusă de piață, dar și la transparența necesară pentru a crește angajamentul angajaților. ”Este un proces lung, dar este esențial să îl începem, altfel ieșim din joc!”

Una dintre modalitățile de creștere a implicării angajaților, inclusiv a conducerii companiei, este implicarea lor în activități diferite de cele de zi de zi, complementare business-ului, dar care să stimuleze creativitatea, conectivitatea, bună dispoziția.

Astfel a luat naștere și ideea Clubului german DWNT de a-și sărbători deceniul de existență în Transilvania: printr-un concert simfonic excepțional, pus în scenă de Young Famous Orchestra, sub bagheta nonconformistului dirijor Vladimir Agachi, joi, 16 ianuarie 2020, de la ora 18:00, la Auditorium Maximum al UBB.

Un exemplu bun de flexibilitate, la momentul în care DWNT împlinește 10 ani de prezență în Cluj, este o companie fondatoare a clubului, care a ajuns să aibă, din 2013 încoace, acționariat majoritar japonez.

”La un moment dat ne-am trezit cu acționariat japonez, noi trăind ca o companie germană, având majoritatea clienților în Germania, vorbind aproape numai germană în companie (90% din angajați știau). Ne-am trezit dintr-o dată într-un alt context, căruia a trebuit să ne adaptăm rapid. Personal, a trebuit să învăț limba engleză la 50 de ani, să pot să comunic la nivel profesionist în meeting-urile companiei”, mărturisește Daniel Metz, CEO.

Wanderlust Symphonie: muzica clasică aduce împreună profesioniștii în afaceri.

Un concert de muzică simfonică reinventat în spirit nemțesc la Cluj-Napoca este așadar modalitatea prin care clubul DWNT a ales să sărbătorească zece ani de existență în Transilvania.

Wanderlust Symphonie este o componentă nouă în tradiția Recepției private de Anul Nou ce găzduiește membrii clubului în fiecare lună ianuarie. În 2020, această Recepție marchează zece ani de lobby și colaborare multiculturală, cu realizări și progrese în domenii variate (producție, IT, consultanță, bănci, transporturi, sănătate, construcții etc.), sărbătorind profesionalismul și respectul în afaceri prin muzică, prin muzica țărilor care au dat lumii cei mai importanți compozitori de muzică clasică din lume.

În ultima decadă, DWNT a devenit inițiator important de activități pe scena socială clujeană. Trei dintre evenimentele oferite comunității clujene și devenite deja fanion pentru clubul german sunt: Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, Oktoberfest-ul Clujului, Sommerfest, petrecerea anuală de vară cu scop caritabil în urma căreia fondurile strânse merg către cauze sociale și Neujahrsempfang – Recepția de Anul Nou, un prilej de întâlnire între reprezentanții economiei, politicii, culturii și educației din regiune. În 2020, așadar, arta colaborării ajunge pe scenă.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x