De interes

Serviciul ALOPEDI a fost solicitat în 2019 de peste 11.500 de ori

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ALOPEDI este din ce în ce mai solicitat de părinți din toată țara, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Serviciul ALOPEDI (0364-917), dedicat sfaturilor medicale pediatrice, proiect gestionat de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a fost solicitat în anul 2019 pentru 11.561 de copii. Solicitările din cursul lui 2019 au fost în creștere față de anii anteriori.

● În cazul a 65.15% dintre apeluri, medicii ALOPEDI au acordat sfaturi care au permis îngrijirea la domiciliu a copilului bolnav. S-a evitat, în acest fel, deplasarea la serviciile de urgență și camerele de gardă, de obicei supraaglomerate, a 7.533 de copii.

● De asemenea, 2.621 de copii au fost îndrumați spre medicul de familie pentru consult în următoarele 24 de ore.

● 1.407 mici pacienți au fost îndrumați spre camerele de gardă sau serviciile de urgență.

● În ceea ce privește numărul de cazuri în care a fost nevoie de intervenția serviciului de ambulanță, au existat șapte astfel de situații, aspect justificat inclusiv de faptul că serviciul este dedicat situațiilor în care viața copiilor nu este în pericol.

Apelurile la Serviciul ALOPEDI, din alte județe, sunt în creștere.

În ceea ce privește numărul apelurilor la Serviciul gratuit de callcenter ALOPEDI provenite din alte județe, acesta este, de asemenea, în creștere. Jumătate dintre apeluri provin din afara județului Cluj. Cele mai multe apeluri extrajudețene au fost preluate din București: 15%, urmat de Brașov, Constanța și Prahova.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x