TIFF a dat startul înscrierilor pentru Bursa Alex. Leo Șerban

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a dat startul înscrierilor pentru Bursa Alex. Leo Șerban.

Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film sunt invitați să-și înscrie proiectele pentru Bursa Alex. Leo Șerban, acordată în cadrul TIFF, care va avea loc între 29 mai și 7 iunie 2020 la Cluj-Napoca. Inițiată în memoria unuia dintre cei mai importanți critici de film din România, bursa are o valoare de 2.500 de euro și este oferită în parteneriat cu Conceptual Lab.

În acest an, Bursa Alex. Leo Șerban este deschisă cineaștilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj și tinerilor jurnaliști și critici de film. Pot fi depuse proiecte de lungmetraj – ficțiune sau documentar – aflate în dezvoltare sau pre-producție și proiecte editoriale axate pe cinema (carte, revistă, website, emisiune, vlog, blog etc). Participanții trebuie să aibă vârsta maximă de 35 de ani.

Dosarele trebuie să conțină descrierea proiectului, o scrisoare de motivație și CV și pot fi înscrise până pe 10 martie, prin completarea formularului disponibil la următorul link: https://bit.ly/311OKIv.

Câștigătorul va fi premiat în cadrul celei de-a 19-a ediţii a festivalului.

TIFF își propune să contribuie ulterior la realizarea proiectului viitorului bursier, prin intermediul programelor pe care le derulează. Bursierul ediției din 2019 a fost Lina Vdovîi, cu proiectul Il Bel Canto, un demers profund personal, un documentar despre regăsirea tatălui ei și abuzurile suferite de acesta ca imigrant în Italia. O mențiune specială pentru un proiect editorial i-a fost oferită lui Iosif Prodan, pentru dokumentar.ro.

Totodată, o Mențiune specială în valoare de 1.000 de euro – oferită de Conceptual Lab și TIFF – va recompensa performanța unui actor român sub 35 de ani care s-a remarcat într-un scurtmetraj sau un lungmetraj lansat în 2019. Lista scurtă a celor propuși pentru această menţiune va fi publicată, în curând, pe www.tiff.ro. În 2019, pe scena galei TIFF a urcat Alex Bogdan, premiat pentru rolul din Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (r. Radu Jude).

Bursa Alex. Leo Șerban, iniţiată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Romanian Film Initiative, a fost acordată pentru prima dată în 2012, la TIFF, în memoria unuia dintre cei mai importanți critici de film români și, totodată, un prieten drag al festivalului, Alex. Leo Șerban.

Dacă la primele trei ediţii, bursa era adresată exclusiv tinerilor jurnaliști și critici de film, câștigătorii beneficiind de un sejur de perfecţionare profesională în contextul creativ al Festivalului de Film Românesc de la New York, Making Waves, organizat de Romanian Film Initiative, începând din 2018 se adresează deopotrivă regizorilor și scenariștilor.

Ediţia cu numărul șase a Bursei Alex. Leo Șerban se desfășoară în parteneriat cu Conceptual Lab, un proiect al Asociaţiei Identitate Culturală Contemporană.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x