De interesŞtiri

Militarii, jandarmii și polițiștii pot câștiga 140 euro pe zi diurnă, în misiuni

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Militarii, jandarmii și polițiștii români care participă la misiuni în teatrele de operații vor primi diurne echivalente cu cele ale partenerilor externi, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Militarii, jandarmii și polițiștii români care participă la misiuni în afara țării vor primi diurne echivalente cu cele ale partenerilor externi. Ei pot câștiga 140 euro pe zi, doar diurna. Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, și ministrul apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă, au inițiat Hotărârea de Guvern pentru aceste noi prevederi, aprobată ulterior de Executiv. Astfel, pentru personalul MAI care desfășoară misiuni internaționale, în teatre de război ori misiuni de pace, nivelul sumei plătite pentru diurnă va fi actualizat, pentru a ajunge la același nivel cu cel al sumelor primite de personalul din statele aliate României.

Hotărârea de Guvern a fost inițiată ca urmare a discuțiilor avute cu militarii și jandarmii români, în timpul vizitei din Afganistan în luna decembrie.

Adoptarea Hotărârii de Guvern a ținut cont și de faptul că, în ultima perioadă, contextul de securitate din teatrele de operații în care desfășoară misiuni personalul român s-a modificat, riscurile la care sunt supuși aceștia crescând.

Prin hotărârea nou adoptată, militarii, jandarmii și polițiștii care participă la misiuni și operații în afara teritoriului național pot câștiga 140 euro pe zi, în raport cu gradul de risc existent în zona de desfășurare a misiunilor sau operațiilor.

În situația în care partenerii externi sau structurile aliate care coordonează misiunile nu asigură drepturile polițiștilor, jandarmilor sau militarilor români, aceștia vor beneficia de drepturile decontate de către statul român, a precizat MAI.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x