De interesŞtiri

Troleibuzele noi din Cluj au un preț de aproape 3.000.000 lei/bucată

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
La începutul lunii februarie 2020, 25 de troleibuze noi au fost puse în circulație la Cluj-Napoca.

Prețul de achiziție a noilor troleibuze este de aproape 3.000.000 lei/bucată, conform Primăriei municipiului Cluj-Napoca. În total, au fost cumpărate 50 de noi troleibuze, acestea fiind livrate în totalitate până la finalul anului trecut. Restul de 25 de mijloace de transport în comun noi ajunse la Cluj-Napoca la finalul lui 2019 vor fi puse în circulație, de Primărie și Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA (CTP), în perioada următoare. Marca troleibuzelor este Solaris Trollino. Acestea au fost achiziționate din fonduri europene și au fost furnizate de către firma poloneză Solaris Bus & Coach SA, prețul unitar al unui troleibuz fiind de 2.934.851,78 lei cu TVA.

Prin achiziţionarea celor 50 de troleibuze, la aproape 3.000.000 lei/bucată, se vor înlocui 50 de troleibuze vechi, ce circulă pe liniile de oraș: 4, 5, 6, 7 și 25.

”Practic sunt cele mai moderne troleibuze existente pe piață, au toate facilitățile posibile din punct de vedere tehnic. Astăzi, 50% din flota de transport public a orașului este nepoluantă, electrică. De departe suntem administrația locală cu cea mai nepoluantă flotă de transport public din România. Acest lucru va continua și în anii următori, obiectivul nostru fiind ca în anul 2026 întreaga flotă de transport public din oraș să fie nepoluantă. Practic, ne dorim să le asigurăm clujenilor două lucruri: sănătate și confort. Din cele 370 de mijloace de transport care compun flota de transport public a orașului, 66% este o flotă nouă, ceea ce arată preocuparea și respectul față de clujeni și preocuparea noastră de a asigura un mediu nepoluant în Cluj-Napoca”, a declarat primarul Emil Boc.

Dotările noilor troleibuze.

Noile troleibuze dispun de toate dotările necesare unui transport modern:

● Facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă;

● Sistem de ventilaţie şi aer condiţionat pentru sezonul cald;

● Indicatoare de traseu electronice;

● Sisteme de informare pentru călători cu monitoare LCD;

● Sistem de numărare călători;

● Sistem de supraveghere video interioară şi exterioară;

● Numărul total de pasageri ce pot fi transportați de un troleibuz este de 140 persoane, din care 36 locuri pe scaune.

Conform Primăriei municipiului Cluj-Napoca, în acest moment, transportul public din oraș are în dotare 41 de autobuze electrice, dintre care 11 achiziționate prin fonduri elvețiene și 30 prin fonduri europene, acestea din urmă intrând în circulaţie în anul 2019. În prezent, Clujul are cea mai mare flotă de autobuze electrice din România și se află în primele 10 orașe din Uniunea Europeană cu autobuze electrice raportate la numărul de locuitori.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x