Lifestyle

Film – 1917: Speranță și moarte; 1917 – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● 1917, adaptat în românește 1917: Speranță și moarte, este o dramă care se desfășoară în timpul primului război mondial.

● 1917: Speranță și moarte este un film dinamic, impregnat cu multă mișcare. Povestea redă o călătorie periculoasă, în timp real.

● Din distribuția filmului fac parte: Dean-Charles Chapman, George MacKay, Daniel Mays, Colin Firth, Pip Carter, Andy Apollo, Paul Tinto, Josef Davies, Billy Postlethwaite, Gabriel Akuwudike, Andrew Scott, Spike Leighton. Sam Mendes semnează regia.

sursa video: youtube
Originalitatea imaginii face din film o experiență vizuală și emoționantă interesantă.

Ceea ce se remarcă din start la 1917: Speranță și moarte este stilul de filmare original, care pare fără tăieturi de montaj. Această modalitate de redare apropie foarte mult privitorii de microuniversul poveștii. Astfel, filmul reușește să transpună publicul într-un timp al violenței, suferinței și foametei. Imaginile sunt foarte explicite și de calitate. Se vede în toate scenele atenția pentru detalii. Fie că este surprins în mișcare, fie că este pe loc repaus, personajul principal este urmărit întotdeauna de public, ca de un companion. Filmul are din această cauză un feeling aparte. Originalitatea imaginii și împrejurările extraordinare prin care sunt purtați privitorii fac din film o experiență vizuală și emoționantă interesantă. Decorul este fie foarte urât și trist, fie de o frumusețe delicată, cu un iz de speranță. Prin intermediul acestor amenajări, mizeria și lipsurile aduse de război sunt aproape palpabile.

Muzica din film sună bine și este o poveste în sine.

Un alt element al filmului care a fost realizat excelent este coloana sonoră. Muzica și efectele sonore sunt excelente. Toate senzațiile din film, create de imagini, sunt exacerbate de muzică. Aceasta este de altfel ca o călătorie de sine stătătoare. Fiecare moment are un ritm aparte și o sonoritate specifică. Cu toate acestea, tema generală este păstrată de la început până la sfârșit. Nimic nu este exagerat, chiar dacă anumite faze sunt șocante. Coloana sonoră este foarte bună și plăcută.

Jocul actorilor este bun, plin de finețe.

Publicul este în acest film ca un al doilea sau al treilea personaj. Alături de soldați, cei din sala de cinema sunt transpuși în conflagrația mondială, în tranșee sau pe câmpul de bătălie. Actorii din rolurile principale, și nu numai, sunt buni, plăcut de urmărit. În jocul lor se remarcă o ușoară finețe, care se răsfrânge în tot filmul.

Toată această epopee tensionată este redată parcă în timp real.

Acțiunea este intensă. Mai mult decât agitație, în 1917: Speranță și moarte se simte foarte tare tensiunea. Timpul este aici inamicul numărul 1, pe lângă alte câteva milioane de inamici, care ar putea lovi oricând. Drumul spre îndeplinirea unui obiectiv extrem de important este presărat cu momente dureroase, cu teamă, tensiune maximă, dar și cu speranță. Toată această epopee este redată parcă în timp real, cu toate micile momente de relaxare sau odihnă neprevăzute.

1917: Speranță și moarte este un film lung și necesită răbdare, dar merită o vizită la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x