Lifestyle

Film – Emma; Emma – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● Emma este o poveste romantică, o dramă presărată cu momente comice și populată cu personaje fermecătoare.

● Filmul Emma este ca o oază de liniște și pace. Personajele, decorurile, costumele, imaginea, sunetul, intriga, impresionează în mod plăcut din start.

● Din distribuția filmului fac parte: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Mia Goth, Josh O’Connor, Callum Turner, Rupert Graves, Gemma Whelan, Amber Anderson, Tanya Reynolds, Connor Swindells. Autumn de Wilde semnează regia.

sursa video: youtube
Imaginea este impecabilă. Farmecul unei lumi demult apuse răzbate prin fiecare pixel.

Emma aduce pe marile ecrane frumusețe și farmec. Povestea este ancorată într-o lume pierdută, a eleganței rafinate și a unor obiceiuri care acum stârnesc amuzamentul. Ceea ce iese în evidență, de la bun început, este calmul idilic al vieții de demult. Pe lângă asta, o frumusețe plină de farmec se vede în fiecare scenă și răzbate până în sala de cinema, prin fiecare pixel. La capitolul imagine totul este impecabil. De la felul în care au fost încadrate personajele și ancorate în peisaj, până la partea tehnică de cea mai bună calitate, totul excelează. Filmul Emma este, pe lângă o poveste simpatică și amuzantă pe alocuri, un spectacol vizual foarte plăcut.

Costumele, decorurile, natura, toate sunt de o frumusețe rară, ce ajunge să relaxeze privitorii.

Lumea redată este ca un tărâm plin de magie, dar posibil de atins. Frumusețea este la ea acasă în orice locație și în orice împrejurare. Nimic din acțiunea filmului nu perturbă o stare de fapt, generală, de tihnă și plăcere de a trăi. Natura încă neatinsă de tehnologie, alături de restul decorurilor de epocă, reușesc să relaxeze privitorii. Pe nesimțite, Emma duce publicul în lumea ei, unde tot ceea ce ține de imagine este impecabil. În plus, decorurile superbe sunt accentuate de frumusețea costumelor.

Coloana sonoră este bună și foarte potrivită.

Muzica este un pion important în acest film de epocă. Tot ceea ce ține de sunet se simte că a fost intens studiat și aplicat. Piese clasice însoțesc scenele ca un fel de ghid, în care se spune publicului că totul este fie serios, fie amuzant și pentru distracție. La acest capitol se mai remarcă și momentele artistice oferite de personaje. Acestea sunt foarte bine inserate în poveste și sunt potrivite cu vremurile redate.

Actorii și actrițele reușesc să transmită o finețe aparte, care țese o poveste frumoasă și romantică.

Actorii sunt toți foarte buni. Datorită lor, a felului în care știu să-și spună replicile, filmul este prins în mrejele unei aure de finețe. Chimia dintre protagoniști apare pe nesimțite, foarte lent și natural. Emma este în esență o poveste romantică, populată cu personaje unice, demne de un destin remarcabil. Pentru a aduce puțin divertisment, realizatorii au fost foarte inspirați să-l distribuie în această realizare cinematografică pe Bill Nighy.

Emma este un film frumos și liniștitor, cu o imagine impecabilă, care aduce zâmbetul pe buze. În plus, are meritul că reușește să transpună privitorii în lumea plină de farmec și frumusețe de demult. Filmul merită cu prisosință văzut la cinema, pe un ecran mare.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x