EvenimenteŞtiri

Târgul Apicol, un eveniment în premieră, va avea loc în weekend la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va găzdui în acest weekend, în premieră, Târgul Apicol. Acesta va include expoziții cu vânzare și secțiune de comunicări științifice.

Târgul Apicol va avea loc sâmbătă și duminică, în 7 și 8 martie 2020. Evenimentul se adresează apicultorilor, specialiștilor în domeniu, cercetătorilor, precum și publicului larg. Programul se va întinde între orele 08:00 – 18:00. Reuniunea programată pe durata a două zile în campusul universității clujene va include spațiu expozițional, precum și numeroase comunicări științifice și de management pe teme apicole. În cadrul târgului se vor afla și expozanți de la Asociația Meșterilor Populari Cluj. Standurile acestora, dar și cele ale expozanților apicoli vor fi amplasate pe aleile din fața Aulei Magna ”Mihai Șerban”. Sesiunea de comunicări științifice va avea loc în 7 martie, între orele 12:00 – 16:00, în Aula Magna ”Mihai Șerban”, iar temele care vor fi prezentate de cercetători și biologi sunt: Implementarea proiectului B-GOOD în România, Actualități în Patologia apicolă, Calitatea produselor apicole, Biomonitorizarea cu albine melifere, Genetica rezistenței albinelor la Varroa.

Vor fi prezenți apicultori din zona Transilvaniei, care vor oferi spre degustare sorturi de miere și polen, iar vizitatorii vor avea ocazia să participe și la expoziția de utilaje și echipamente apicole necesare în stupine.

”Este o oportunitate unică de a stabili legături directe cu producătorii de miere, polen, propolis, apilarnil, lăptișor de matcă și de ceară, astfel încât va exista garanția că produsele sunt 100% naturale”, au transmis organizatorii, Prof. dr. Daniel Dezmirean, decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, din cadrul USAMV Cluj-Napoca, și ing. Radu Pandrea, din partea ”Viitor Sănătos”.

Cei care doresc să participle în calitate de expozanți pot completa documentele la adresa din link.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x