Film – Miami Bici; Miami Bici – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● Miami Bici este o comedie românească atipică. Acțiunea are loc în două locații, foarte îndepărtate și diferite din toate punctele de vedere.

● Miami Bici este ca o șaorma cu de toate, cu mujdei din belșug, bună la gust și care face bine la moral.

● Din distribuția filmului fac parte: Matei Dima, Codin Maticiuc, Alessandra Bianchi, Claudia Coria, Marius Dreghiciu, Jace Elton, Rey Hernandez, Aneta Joanna Kurp, Arami Malaisé, Chloé Malaisé, Manuela Mancescu, Mirela Nicolau, Florin Piersic Jr., Mihai Popescu, Patricia Ramos, Pedro Rodriguez. Jesús del Cerro semnează regia.

sursa video: youtube
Povestea este ca o sărbătorire a spiritului românesc, cu bune și cu rele, dar mai ales cu haz.

Filmul Miami Bici este o comedie savuroasă, plină cu replici foarte populare în anumite zone ale spațiului românesc. De la bun început se remarcă dialogurile interesante și alternanța dintre cele două zone de acțiune a filmului. Discrepanța imensă dintre zonele sărăcăcioase din România și luxul din Miami se simt la maxim. Cu toate acestea, una dintre marile calități ale filmului este păstrarea unui ton vesel. Realizatorii au știut cum să facă haz de necaz, fără a dramatiza sau victimiza personajele din spațiul carpato-danubiano-pontic. Povestea în sine este de altfel ca o sărbătorire a spiritului românesc, aici a se vedea doi pui de lei, care întăresc faptul că „Românii orișiunde cresc.”

Tot ceea ce ține de imagine este de calitate. Fie că vorbim despre partea tehnică, fie de cea artistică, realizatorii au ales bine ce și cum să arate publicului.

Imaginea din Miami Bici este bună. Cadrele au fost filmate și redate foarte dinamic. Perspectivele diferite asupra personajelor, filmările aeriene sau cadrele foarte strânse reușesc să păstreze atenția trează pe tot parcursul filmului. În plus, aceste perspective diferite ajută pe de-o parte la amplasarea poveștii în spațiu, iar pe de altă parte la transmiterea stării personajelor. Pe lângă partea tehnică, de calitate și bine realizată, partea artistică este de asemenea atrăgătoare. Acest lucru se datorează mai ales imaginilor din Miami, unde luxul, eleganța și fetele în bikini fac parte integrantă din peisaj. Și în ceea ce privește domnii din film, diferența este vizibilă cu ochiul liber. Dacă americanii get beget sunt eleganți, îngrijiți, românii sunt redați aici într-un stil tipic de om care vrea să se integreze în lumea nouă după ideile pe care și le-a făcut de la televizor. Dar, cu toate că poți să scoți românul din România, nu poți să-l desparți de zacuscă, mujdei sau plasa de rafie.

Matei Dima și Codin Maticiuc sunt un cuplu foarte reușit.

Coloana sonoră are, la fel ca o șaorma bună, de toate. Efecte sonore de bună calitate însoțesc în mod fericit anumite scene. La fel ca imaginea, coloana sonoră este compusă din stiluri de muzică diferite. De la rock la modern sau la manele, toate piesele au rolul lor și sunt bine inserate în film. Dar toate acestea ar fi lipsite de importanță, fără jocul distractiv al protagoniștilor. Perechea formată din Matei Dima și Codin Maticiuc cuceresc publicul tot mai mult, pe măsură ce intriga evoluează. Cei doi actori din Miami Bici sunt distractivi și au replici bune de fiecare dată. Cu siguranță că la acest aspect a contribuit și scenariul bun, construit pe o multitudine de tipologii românești contemporane. Dincolo de text, prezența lor pe marele ecran în această formulă este de bun augur.

Miami Bici merită o vizită la cinema; este o comedie distractivă, la care se râde mult și bine.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x