Au început înscrierile pentru Competiția Locală TIFF 2020

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) au anunțat deschise înscrierile pentru Competiția Locală, dedicată exclusiv clujenilor.

TIFF e în căutare de noi talente locale, pentru al 11-lea an consecutiv. Înscrierile pentru Competiția Locală, platforma dedicată exclusiv clujenilor, au început. Astfel, cineaștii, artiștii vizuali și creatorii de conținut video – profesioniști sau amatori – originari din Cluj sau care locuiesc, lucrează sau studiază în orice localitate din județ, pot să-și înscrie producțiile până pe 5 mai, completând formularul online: https://tiff.ro/competitia-locala/inscrieri.

Cerințele sunt simple: filmele nu trebuie să depășească 30 de minute și să fie realizate în perioada 30 aprilie 2019 – 4 mai 2020. Originalitatea autorilor este mai mult decât încurajată, competiția fiind deschisă tuturor viziunilor și genurilor cinematografice. Nu vor fi incluse în competiție proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare.

TIFF va însemna, pentru unii cineaști, prima întâlnire cu publicul. Cele mai bune filme înscrise vor fi proiectate în timpul festivalului, lista titlurilor selecționate urmând să fie anunțată până pe 25 mai.

Premiul Competiției Locale TIFF 2020, în valoare de 1.500 euro, va fi acordat în urma votului juriului, format în acest an din Bogdan Mureșanu, regizor aflat pe lista scurtă pentru o nominalizare la Oscar cu scurtmetrajul Cadoul de Crăciun, Cătălin Cristuțiu, unul dintre cei mai premiați monteuri români, și Mihai Fulger, critic de film. Lor li se vor alătura cei trei membri ai juriului Federației Fabrica de Pensule, care vor acorda o Mențiune Specială în valoare de 300 de euro filmului care abordează subiecte relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană.

În ultimii 10 ani, peste 200 de filme realizate de studenți și cineaști clujeni aflați la început de drum au fost înscrise în Competiția Locală, ce a devenit o platformă de acces înspre secțiunile competiționale dedicate exclusiv profesioniștilor. Cel mai recent câștigător, Monstrul, filmul de animație semnat de Laura Pop, a fost recompensat în 2019 cu un premiu în valoare de 1.500 de euro, iar Mențiunea Specială i-a fost acordată filmului Cum înalți un zmeu, în regia lui Loránd Gábor.

Competiția Locală TIFF este un proiect organizat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule și Ziarul Făclia.

Festivalul Internațional de Film Transilvania va avea loc în perioada 29 mai – 7 iunie la Cluj-Napoca. Festivalul, ajuns la cea de-a 19-a ediție, este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x