Film – Omul invizibil; The invisible man – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● The invisible man, tradus în românește Omul invizibil, este un film de groază elegant, cu o mulțime de scene surprinzătoare.

● Omul invizibil este un thriller palpitant, cu elemente de science-fiction. Chiar dacă nu este un film de groază tipic, o parte dintre scenele din film sunt destul de greu de privit de cei slabi de inimă.

● Din distribuția filmului fac parte: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer, Aldis Hodge, Storm Reid, Michael Dorman, Benedict Hardie, Renee Lim, Brian Meegan. Leigh Whannell semnează regia.

sursa video: youtube
Imaginea în tonuri de gri, alături de muzica specială, crează o stare aparte, deloc plăcută sau confortabilă.

Imaginea din Omul invizibil este foarte bună. Coloristic, de-a lungul filmului, se poate remarca păstrarea unui ton neutru. Culorile reci și tonurile de gri folosite în general pentru decor fac mai mult loc senzațiilor pure. Toate locațiile sunt amenajate minimalist, dar sunt umplute de prezența personajelor și de senzații intense. Cadrele filmate surprind spațiile într-un mod inedit. Fie că sunt populate cu oameni sau doar cu spaime, toate imaginile au sens. Combinația dintre perspectivele de ansamblu și cele de detaliu ajută mult povestea. Realizatorii au știut foarte bine să îmbine scenele, pentru a spori intensitatea senzațiilor transmise.

Muzica din acest film este cel puțin la fel de importantă ca imaginea. Efectele sonore stranii care însoțesc unele scene crează o stare urâtă. Panica și frica sunt instaurate încă de la început. Coloana sonoră are un rol decisiv la crearea acestor stări. De multe ori, nervii sunt învinși la maxim prin liniște deplină. În acest tip de secvențe, tensiunea crește și mai mult, datorită mișcărilor camerei.

Chiar dacă este un film de groază, nimic nu este făcut doar să sperie fără sens.

Acțiunea din Omul invizibil este intensă în câteva scene importante. În rest, filmul mizează pe tensiune și pe o dezvoltare treptată a dramatismului. Felul în care este construită povestea denotă talent și o doză de finețe. Chiar dacă este un film de groază, nimic nu este făcut doar să sperie fără sens. Micile tresăriri, urmate de faze mai violente, fac din film unul foarte interesant.

Elisabeth Moss a fost o alegere foarte inspirată pentru rolul personajului principal. Actrița știe foarte bine cum să transmită stările negative prin care trece. De asemenea, prin intermediul ei, publicul poate simți foarte intens frica și tensiunea. Nervi întinși la maxim sau curaj, toate pot fi experimentate în Omul invizibil prin jocul actorilor.

Filmul Omul invizibil merită o vizită la cinema, cu mențiunea că nu este pentru cei slabi de inimă.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x