Decese fără precedent în Emilia Romagna, zona din Italia în care trăiesc mulți clujeni

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
În zona din Italia în care lucrează foarte mulți români, dintre care un procent însemnat sunt clujeni, Emilia Romagna, s-au raportat azi 70 de decese provocate de coronavirus.

Cetățeni români, foarte mulți din județul Cluj, lucrează în Emilia Romagna, majoritatea ca sezonieri la hotelurile și localurile din zonă. Joi, 19 martie, 70 de noi decese s-au înregistrat doar în această regiune. Conform site-ului italian ilrestodelcarlino.it, până în momentul de față, în zonă sunt 5.214 oameni infectați cu virusul COVID-19, cu 689 mai mulți față de ieri.

În Emilia Romagna, de la începutul pandemiei și până în prezent, s-au înregistrat în total 531 de decese. Dintre cei care au pierdut lupta cu noul virus azi, 17 au fost femei și 53 bărbați.

Autoritățile locale cer măsuri mai dure din partea Guvernului, pentru limitarea îmbolnăvirilor.

Din cauza unor cetățeni care nu respectă măsurile de prevenție, autoritățile locale cer mai multe restricții, pentru a stopa îmbolnăvirile. „Sunt prea mulți cei care se comportă iresponsabil; cred, și spun asta Guvernului, că va fi nevoie de măsuri mai dure. Nu putem să ne asumăm riscuri pentru niște iresponsabili.” a spus politicianul Stefano Bonaccini.

În această zonă au fost închise inclusiv parcurile și grădinile publice, iar plimbările pe jos sau cu bicicleta pot fi făcute doar în imediata apropiere a domiciliului.

Unul dintre comportamentele iresponsabile amintite de publicația italiană face referire la doi cetățeni nigerieni, interpelați de autorități într-un parc la o bere, care au spus că : „Noi suntem imuni la virus pentru că suntem de etnie subsahariană. Nouă nu ni se întâmplă.”

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x