De interesŞtiri

Drumul judeţean 109B a intrat în lucrări de întreținere

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Lucrări de întreținere au demarat pe drumul judeţean 109B, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Pe drumul judeţean 109B Cornești – Tiocu de Jos – Tiocu de Sus – Igriția – Vâlcele – Oșorhel – DJ 108B au demarat lucrări de întreținere. Acestea vizează un sector în lungime de aproape 13 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 17+100 și 30+000. Conform autorităților, lucrările vor consta în plombări, tratarea burdușirilor, realizarea de casete în vederea lărgirii căii de rulare pe anumite sectoare și reprofilarea drumului, cu cilindrare, cu adaos de balast. Totodată, vor fi  realizate șanțuri și acostamente, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare, montarea de parapeți în zonele unde situația impune acest lucru precum și așternerea stratului de balast stabilizat.

Pe sectorul de drum cuprins între pozițiile kilometrice 19+200 și 30+000 lucrările vor fi finalizate prin așternerea de covor asfaltic.

„Importanța lucrărilor pe care le-am demarat e dată de faptul că acest drum județean tranzitează o zonă importantă a județului. Legătura directă cu drumul național DN 1C va genera efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone.” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În această etapă se execută casete în vederea lărgirii căii de rulare, pe anumite sectoare, și tăieri de lăstăriș și vegetație în vederea asigurării frontului de lucru. Pentru completa finalizare a lucrărilor vor fi realizate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x