De interesŞtiri

Depozitul de deșeuri de la Pata Rât are un sistem de degazare activă nou

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Depozitul ecologic de deșeuri de la Pata Rât a fost dotat cu un sistem de degazare activă ultramodern, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

La depozitul ecologic de deșeuri recent închis de la Pata Rât a fost montat un nou sistem de degazare activă. Rolul acestuia este de a capta, prin aspirare, emanațiile de metan, bioxid de carbon şi gaze de descompunere din corpul depozitului, gaze care, ulterior, sunt neutralizate într-o unitate dedicată.

Instalația de colectare și ardere a biogazului este una integrată, compusă din mai multe subansamble interconectate: o unitate de ardere, un sistem de evacuare a condensului, patru substații de gaz, o rețea de conducte de colectare și transport, respectiv 77 de puțuri de degazare răspândite pe întreg corpul depozitului.

„Putem afirma acum, cu toată responsabilitatea, că problema poluării de la Pata Rât devine istorie. După ce a fost stopată poluarea apei și a solului, nici aerul din zonă nu va mai avea de suferit în vreun fel. Solul, apa și aerul, elemente ale ecosistemului din zonă, devin, astfel, pe deplin sigure și nepoluante.” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Conform autorităților, cu o capacitate de procesare de circa 700 mc biogaz/oră, instalația de degazare instalată este una electronică, ultramodernă, motiv pentru care ea va funcționa în regim autonom, fără a fi nevoie de o operare manuală.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x