142 de locuri suplimentare pentru carantină, în județul Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Un spațiu suplimentar de carantină, format din două imobile cu 142 de locuri, va fi organizat de Consiliul Județean Cluj.

Consiliul Județean a anunțat că va organiza un spațiu suplimentar de carantină format din două imobile cu o capacitate actuală de cazare de 142 de locuri. Acestea vor fi repartizate de către Direcția de Sănătate Publică în funcție de regulile specifice de carantină. Această măsură este una de prevenție și face parte din planul de organizare timpurie astfel încât județul Cluj să facă față nevoilor de cazare în regim de carantină. Conform autorităților, măsura și, respectiv, sprijinul vor fi menținute atâta timp cât situația medicală o va impune.

Se oferă 300 de lei pe zi pentru o persoană în carantină.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Cluj oferă cadrul legal necesar, astfel încât forul administrativ județean să poată deconta următoarele cheltuieli necesare funcționării corespunzătoare a spațiului de carantină menționat.

● Alocația de cazare în valoare de 230 de lei/zi include costurile cu servicii de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape;

● Indemnizația de cazare în cuantum de 70 de lei/zi include următoarele cheltuieli: trei mese/zi, cheltuieli cu apa, cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare – câte două perechi de pijamale și două perechi de papuci de unică folosință.

Autoritățile au precizat că analizează toate variantele prin care, financiar sau prin punere la dispoziție de imobile, poate să susțină eforturile medicale de carantinare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x