#StămAcasă: Filme online gratis de la TIFF, în perioada de izolare socială

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) vine cu o selecție de filme accesibile gratuit și cu propunerea de a transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în această complicată perioadă de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

#StămAcasă: De la finalul lunii martie și pe tot parcursul perioadei de #CaranTIFF, iubitorii de film se pot întâlni virtual, în fiecare weekend, de la orele 17:00 și 21:00, pe platforma de streaming a festivalului. Filmele propuse pot fi accesate gratuit pe teritoriul României, doar de la ora anunțată. Ulterior, ele vor fi disponibile doar pentru abonați.

Zece filme din portofoliul Fundației de Arte Vizuale (FAV), fondată în 1992 de cunoscutul director de imagine Vivi Drăgan Vasile, sunt disponibile gratuit pe platforma TIFF Unlimited.

Filmele pot fi văzute fără abonament, de oriunde din lume, ca răspuns la numeroasele cereri venite din partea românilor aflați în afara granițelor, de a rămâne conectați la cultura din țara lor și de a avea acces la producții valoroase.

În colecția de zece titluri produse de Fundația de Arte Vizuale se află Via Regis, un veritabil film-document despre Regele Mihai I și a familiei sale, în anii exilului, realizat de Radu Igaszag și Alexandru Solomon. Detalii inedite despre viața unui alt român celebru aduce Exploratorul: Emil Racoviță, pionier în cercetarea biologică antarctică, fondator al unei noi științe, biospeologia, și al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Memoria de piatră, un documentar realizat de Iosif Demian la Roșia Montană, la 40 de ani de la filmările pentru Nunta de piatră, primul documentar al lui Radu Muntean – Lindenfeld 1994 sau making of-ul filmului Nunta mută completează lista de producții care pot fi vizionate de oriunde din lume, gratuit.

În curând pe TIFF Unlimited: pe lângă retrospective David Lynch și Xavier Dolan, experiențe cinematic-culinare, filme cult și multe alte surprize.

Peste 100 de filme sunt disponibile pe platforma TIFF – Best of TIFF, Best of Cannes, filme italiene premiate, grupaje de comedii sau documentare.

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România și singurul produs de acest gen din Europa Centrală și de Est. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual.

Noii abonați beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x