#CaranTIFF propune o incursiune în lumea lui David Lynch

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) propune, prin intermediul platformei proprii de filme online, un weekend cu inconfundabilul David Lynch.

Două zile impregnate de personajele bântuitoare ale lui David Linch urmează pe platforma de streaming a TIFF. Pe 4 și 5 aprilie, trei dintre filmele sale pot fi văzute gratuit pe teritoriul României, de la orele 17:00 și 21:00: Lost Highway, Eraserhead și Twin Peaks: Fire Walk with Me. Ulterior, filmele vor putea fi accesate doar de abonați.

Organizatorii TIFF au anunțat de asemenea că pregătesc un weekend Xavier Dolan, experiențe cinematic-culinare, filme cult și multe alte surprize.

Sâmbătă, 4 aprilie, 21:00
Lost Highway

Cu: Bill Pullman, Patricia Arquette, Balthazar Getty, Robert Blake
Un bărbat acuzat că și-ar fi ucis soția se transformă, inexplicabil, în altcineva. Filmul-cult al lui Lynch din 1997 este un neo-noir puternic stilizat, suprarealist, un puzzle întunecat într-un Los Angeles al sexului și violenței, cu o coloană sonoră bântuitoare, la care au contribuit Angelo Badalamenti, David Bowie, Marilyn Manson, Rammstein, Nine Inch Nails, The Smashing Pumpkins.

Duminică, 5 aprilie, 17:00
Eraserhead 

Cu: Jack Nance, Charlotte Stewart
În mintea unui proaspăt tată, peisajul industrial și țipetele nou-născutului capătă proporții coșmarești. Debutul lui Lynch din 1977 e un film alb-negru ca un vis bizar, un experiment în care granița dintre halucinație și realitate se estompează și în care se găsesc semințele tuturor obsesiilor lynchiene. Eraserhead e un film de văzut, de absorbit și de simțit – și este probabil cea mai pură distilare a operei lui Lynch până la această dată – British Film Institute.

Duminică, 5 aprilie, 21:00
Twin Peaks: Fire Walk with Me

Cu: Sheryl Lee, Moira Kelly, David Bowie, Chris Isaak, Harry Dean Stanton
Serialul-fenomen din 1990 care a schimbat pentru totdeauna fața televiziunii, creat de cel mai improbabil personaj de la acea dată, David Lynch, a fost o glorioasă anomalie în istoria genului. Seducător, misterios și greu de descifrat, Twin Peaks a sucit mințile fanilor din lumea întreagă, generând un adevărat cult. La un an după ce serialul s-a încheiat, regizorul a lansat acest prequel celebru, care nu face decât să adâncească misterul.

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România și singurul produs de acest gen din Europa Centrală și de Est. Noii abonați beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x