Lucrări în infrastructura de apă, în mai multe localități din județul Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
A fost anunțată demararea lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare în Dej și comunele Bobâlna și Recea Cristur.

Cel de-al doilea contract de lucrări în infrastructura de apă a județului Cluj, în cadrul proiectului european în valoare de 355.600.000 de euro, a fost semnat la sediul Companiei de Apă Someș S.A. Consiliul Județean Cluj a anunțat că noua investiție va debuta în perioada imediat următoare. Este vizată extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare din municipiul Dej, precum și a celor de alimentare cu apă potabilă din 12 localități componente ale comunelor Bobâlna și Recea Cristur.

● Lucrările vor viza reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe 29 de străzi din municipiul Dej, respectiv în localitățile Șomcutu-Mic, Bobâlna, Oșorhel, Vâlcelele, Recea Cristur, Pustuța, Căprioara, Elciu, Jurca, Escu, Osoi și Ciubanca, pe o lungime totală de 80 de km.

● Contractul mai prevede reabilitarea și extinderea sistemului de canalizare pe 68 de străzi din municipiul Dej, pe o lungime totală de 33.7 km.

● În total, în întreaga zonă acoperită de lucrări vor fi înființate 986 branșamente de apă, respectiv 831 de racorduri de canalizare.

Pentru aceste lucrări în infrastructura de apă s-au alocat aproape 70.000.000 de lei.

„Dincolo de beneficiile, evidente, ale acestor investiții în infrastructura de apă, la fel de important e și faptul că acestea vor fi realizate cu bani europeni. Fondurile astfel economisite la bugetul județului vor fi folosite la alte investiții, tot în avantajul clujenilor.” a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Valoarea investiției este de 69.829.372,36 lei. Conform autorităților, la finalul proiectului vor beneficia de canalizare aproape 18.000 de locuitori.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x