#CaranTIFF – Recomandările lui Chirilov, directorul artistic al TIFF

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) își reia rubrica de festival, pe timp de #CaranTIFF.

Vedeți mai jos ce filme vă recomandă să urmăriți online Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF, pe timp de #CaranTIFF.

Rams

Neașteptat de relevantă în perioada de distanțare socială pe care o trăim, această tragicomedie despre doi frați înstrăinați și prea încăpățânați ca să facă pace cu trecutul atinge un vârf emoțional devastator atunci când, din nevoia de a-și salva fermele de oi decimate de un virus mortal, cei doi învață să se reapropie unul de celălalt.

Holy Motors

O experiență unică din care fiecare înțelege ce vrea, dar vizionările repetate nu vor aduce răspunsuri clare, ci vor  amplifica numărul interpretărilor posibile, ca-ntr-un joc de oglinzi. Încercați însă să-l priviți cu ochii copilului din voi și n-o să vă mai întrebați de ce mașinile vorbesc sau de unde vine alaiul de acordeoniști. Veți fi uimiți de cât de simplu devine totul.

Lost Highway

Când stai singur, ai impresia uneori că există mai multe părți din tine. Poți face unele lucruri, dar pe altele nu le-ai face decât dacă o parte din tine ar prelua controlul, a spus Lynch despre această enigmă construită ca o bandă Moebius. Cred însă că e mai indicat să te pierzi în ea decât să asculți de acea parte din tine care vrea să dezlege misterul.

Primele titluri disponibile gratuit oriunde în lume, pentru cei aflați în afara țării, sunt deja pe unlimited.tiff.ro. Printre ele: Exploratorul, un documentar despre expediția arctică a lui Emil Racoviță. Via Regis, un film-reper, cu imagini inedite și confesiuni ale Regelui Mihai, Omul cu o mie de ochi, Memoria de piatră, Lindenfeld 1994.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x