EvenimenteŞtiri

Untold și Neversea au lansat inițiativa – United #BineImpreuna

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Pregătirile pentru Untold și Neversea continuă, au anunțat organizatorii.

Organizatorii festivalurilor Untold și Neversea au anunțat că pregătirile continuă, cu speranța că scenariul privind Covid-19 va fi unul optimist iar restricțiile atât de necesare și impuse de autorități vor fi retrase. De asemenea, au lansat inițiativa United #BineImpreuna.

„… pentru că suntem convinși că deși fizic suntem separați, mințile, inimile și sufletele noastre sunt unite, iar cea mai mare forță vindecătoare se naște când ne unim toți, pentru bine, lansăm inițiativa United #BineImpreuna – http://unitedromania.org, o inițiativă care unește binele din România. Interconectăm nevoile eroilor acestor zile cu posibilitățile și resursele oamenilor de bine, celor care vor să dea o mână de ajutor. Aducem speranță și punem sub lumina reflectoarelor toate inițiativele care fac bine, cu încrederea că împreună vom fi bine. Inițiativa United #BineImpreuna a început să se construiască odată cu apariția primelor confirmări Covid-19 în România, moment din care echipa Untold a fost în contact direct cu toate autoritățile naționale și locale. Chiar din acel moment am anticipat că va fi nevoie de o coordonare națională a eforturilor, care să unească nevoile oamenilor din prima linie cu posibilitățile mediului privat din România. Pentru a înțelege cum putem ajuta cel mai eficient, am lucrat la un plan alături de partenerii noștri din fiecare an, alături de noi parteneri care s-au alăturat și, bineînțeles, alături de instituțiile statului, atât la nivel național, cât și la nivel local (Cluj și Constanța). Situația a evoluat de la o zi la alta într-un mod galopant și pentru că nevoile celor din prima linie nu puteau aștepta, Untold a instituit un fond propriu de 100.000 euro, din care s-au făcut diverse achiziții urgente, solicitate de autorități, urmând ca acest fond să crească odată cu alăturarea partenerilor comerciali ai inițiativei.”

Iată câteva din acțiunile derulate până în prezent în cadrul inițiativei United #BineImpreuna, conform organizatorilor.

● 6 tiruri cu echipamente Untold și Neversea trimise la construcția spitalului mobil din Constanța: 4.000 de metri pătrați de portafloor, 4.000 de metri pătrați de geotextile și 6 tunuri de lumină, din logistica festivalului Neversea și Untold, au ajuns pe stadionul Farul din Constanța, pentru crearea spitalului mobil. De asemenea, zona de triaj din Spitalul Județean Constanța beneficiază de corturile festivalului și linoleum.

● Pentru Spitalele din Cluj au donat peste 12.000 de teste și consumabile aferente. Pe lângă acestea, au răspuns la diverse nevoi punctuale precum măști chirurgicale, mănuși, dezinfectanți, pneuri/cauciucuri de rezervă pentru mașinile Smurd etc. De asemenea, au contribuit cu dotarea tehnologică a centrului de comandă ISU.

Doza zilnică de optimism, dar și informare corectă.

Pe lângă ajutorul material și logistic pe care îl oferă, platforma United #BineImpreuna își propune să adune la un loc mesaje optimiste, inițiativele de bine și solidaritatea tuturor românilor. Nu lipsesc nici datele la zi despre situația cazurilor de coronavirus în România, informațiile corecte, de exemple concrete și surse credibile. Un alt demers la care au aderat este platforma “Un Singur Cluj”. Untold împreună cu toți inițiatorii platformei din Cluj-Napoca, pot accelera și ajuta demersurile locale, punând la dispoziție toate resursele logistice de care dispune fiecare companie implicată.

United #BineImpreuna aduce împreună cele mai importante companii românești și multinaționale, cele mai mari trusturi de presă din România, precum și o comunitate formată din lideri de opinie, artiști și influenceri. Inițiativa United este realizată și în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență, Fundația pentru SMURD și Ministerul Sănătății, Autoritatea pentru Digitalizarea României.

United #BineImpreuna îi invită pe toți cei care doresc să se alăture inițiativei să facă parte din comunitate. Oricine crede că poate ajuta sau oricine are nevoie de ajutor în această perioadă, se poate înscrie pe http://unitedromania.org.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x