Weekend Love & Film Food | Xavier Dolan și stele Michelin de la TIFF

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) propune, prin intermediul platformei proprii de filme online, un weekend plin de iubiri copleșitoare, jocuri de seducție, sentimente nerostite între părinți și copii, dar și senzații extreme în bucătărie.

Weekend Love & Film Food vine pe platforma de streaming a TIFF pe 11 și 12 aprilie, cu două dintre filmele talentatului regizor canadian Xavier Dolan, Tom at the Farm și Laurence Anyways, un documentar cu celebrități ale gastronomiei care chestionează ierarhia impusă de influentul ghid Michelin – Michelin Stars: Tales from the Kitchen și scurtmetraje românești premiate, toate povești despre relația tată-fiu.

Filmele pot fi vizionate gratuit la orele propuse, pe teritoriul României, după care vor fi accesibile doar abonaților. Alte două filme de Xavier Dolan sunt deja disponibile pe platforma de streaming a TIFF: Mommy și It’s Only the End of the World.

Sâmbătă, 11 aprilie, 17:00
Scurtmetraje românești

Trei dintre cele mai premiate filme scurte românești, toate povești emoționante despre tați și fiii lor:

  • Superman, Spiderman sau Batman, r. Tudor Giurgiu (Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun scurtmetraj în 2012);
  • Nunta lui Oli, r. Tudor Cristian Jurgiu;
  • Lampa cu căciulă, r. Radu Jude (Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Sundance, 2007).
Duminică, 12 aprilie, 17:00 Michelin Stars: Tales from the Kitchen
Regia: Rasmus Dinesen

Toți maeștrii bucătari din lume visează să primească o stea Michelin, dar cine decide cine o merită și pe ce criterii? Câțiva chefi celebri vin cu argumente pro și contra acestui sistem de rating care le-a provocat fie bucurii imense, fie căderi nervoase. Totul e asortat cu delicatese preparate chiar de ei, pentru inspirație cât #StămAcasă. O delicioasă experiență Film Food de la TIFF 2018.

Sâmbătă, 11 aprilie, 21:00, Tom at the Farm
Regia: Xavier Dolan

Suspans, erotism și instincte primare într-un thriller psihologic à la Xavier Dolan, „copilul minune” al cinema-ului contemporan. Guillaume (Dolan) merge la o fermă izolată, la înmormântarea iubitului său, și află cu stupoare că familia sa nu știa nimic despre orientarea sa sexuală. Pare însă că fratele lui bănuiește cine este și-l atrage într-un joc agresiv, încărcat de sexualitate.

Duminică, 12 aprilie, 21:00, Laurence Anyways
Regia: Xavier Dolan

O poveste de dragoste de-o frumusețe răvășitoare: imposibila relație dintre o femeie numită Fred și un bărbat numit Laurence, care-și dorește să devină femeie. Viziunea și maturitatea emoțională a lui Dolan, care a lansat acest film la doar 23 de ani, sunt dezarmante. „Forța lui Xavier Dolan vine din faptul că nu-i este teamă de nimic”- Télérama. Queer Palm, Cannes 2012.

Catalogul unlimited.tiff.ro cuprinde în acest moment peste 100 de titluri. Pentru cei care-și doresc un abonament, perioada de free trial a fost extinsă la 14 zile.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x